2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

KA-DER'den siyasi atak

Siyasette Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Trabzon Sorumlusu İnci Emirzeoğlu, kadınların siyasette daha fazla ve aktif şekilde yer alması için Hollanda’nın Kamu ve Politika Enstitüsü ile ’Marta Projesi’ kapsamında Türkiye genelinde 5 ilde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sağıroğlu Otel’de bir araya gelen KA-DER üyeleri adına bir konuşma yapan Emirzeoğlu "İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’da uygulamaya konulan bu projenin amacı, kadınları seçimle ve atamayla gelinen bütün karar olma organlarına aday olmaya özendirmek ve aday olmayı düşünen kadınları değişik konu ve alanlarda eğitmektir. Ayrıca bu çalışmalarda farklı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları içinde bu doğrultuda grup çalışmalarının gerçekleştirilmesini sağlamayı da amaçlıyoruz. Bu eğitimin hedef kitlesi önümüzdeki seçimlerde ciddi şekilde aday olmayı düşünen kadınlara yardımcı olmaktır" dedi.
Haziran ayında yapılan eğitici eğitimi toplantılarından sonra KA-DER üyesi 20 kişinin Hollanda’ya gittiğini kaydeden Emirzeoğlu, "Projenin birinci kısmının bitiminde eğitici eğitimi alanlar içinden 20 kişilik bir grup inceleme ve çalışma gezisi için Hollanda’ya gönderildi. Bu gruptan Safiye Seymenoğlu ve Asuman Altıokka isimli Trabzonlu iki arkadaşımız da yer aldı" diye konuştu.

Daha sonra Safiye Seymenoğlu ve Asuman Altıokka, Hollanda’da bulundukları süre zarfında yaptıkları çalışmalar ve edindikleri deneyimleri KA-DER Trabzon üyeleriyle paylaştı.

trabzon
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?