2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kaderin böylesi!...

Vatani görevini yaptığı birliğinden yaklaşık 15 gün önce memleketi Trabzon'a izne giderken Tunceli'nin Pülümür yol ayrımında teröristler tarafından kaçırılarak rehin alınan Jandarma Er Coşkun Kırandi gibi 1992 yılında Trabzon'un Tonya İlçesi'nden er Şehabettin Bektaş'ın da teröristlerce aynı yerde kaçırıldığı ortaya çıktı.

Coşkun Kırandi'nin Pülümür'de teröristlerce kaçırılmasının ardından belirsizlik sürerken, aynı kaderi paylaşan bir başka asker ailesinin Kırandi ailesine ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. Tonya İlçesi İskenderli Beldesi'nden olan ve 7 Eylül 1992 yılında Pülümür'de kaçırılan asker Şahabettin Bektaş'ın ağabeyi Mustafa Bektaş, er Coşkun Krandi'nin ailesini ziyaret ederek moral verdi.

Mustafa Bektaş, 7 Eylül 1992'de yaşanan olayla ilgili olarak, "Benim kardeşim Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde askerlik görevini yapıyordu. Geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı Erzincan'a gitmişti. Dönüşte de Coşkun Kırandi'nin kaçırıldığı yol ayrımında yani Pülümür yol ayrımında teröristler yolculuk yaptıkları otobüsü durdurarak arama yapmış. İlk aramada benim kardeşimi bulamamışlar, ancak ikinci bir arama için araca çıkan bayan teröristlerin fark etmesiyle kardeşimi aşağıya indirerek kaçırmışlar. Bu bilgileri de daha sonra Erzincan'a giderek aracı kullanan şoförden öğrendim. Kardeşimin kaçırılmasının ardından annemiz yaşadığı şoku hala atlatamadı" dedi.

Mustafa Bektaş, kardeşi Şahabettin'in kaçırılmasının ardından onu bulabilmek için birçok girişimde bulunduğunu ifade ederek, "1992'den 6 yıl sonra bazı bilgilere ulaşarak yaşadığını öğrendik, ancak bir türlü ona ulaşamadık. Maddiyat da olmayınca bir yere kadar ancak gidilebiliyor" diye konuştu.

Bir ara kardeşi adına yazılmış bir mektubun kendilerine geldiğini kaydeden Bektaş, "Mektupta bize, 'Beni Kızılhaç ve İnsan Hakları Derneği'nden arayın' diye not yazmıştı. Ama yazı onun yazısı değildi, çünkü biz kardeşimizin yazısını tanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:57:08
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 17:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?