2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kadın Dayanışma Merkezi için ilk adım atıldı

Trabzon Belediyesi tarafından şiddete karşı sosyal destek projesi kapsamında ’Kadın Danışma Merkezi’ kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Şubeler Genel Koordinatörü Esin Üçüncüoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, belediye adına meclis üyeleri Zübeyda Kamber, Gülseren Bal ve Ebru Ayşegül Vardaloğlu ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nermin Canalioğlu katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Şubeler Genel Koordinatörü Esin Üçüncüoğlu, "Trabzon Belediyesi ile ortaklaşa olarak şiddete karşı sosyal destek projesi üzerinde çalışmalar başlattık. Bu proje ile 12-18 yaş arası çocuklar ve şiddete maruz kalan kadınları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi

Belediye meclis üyesi Zübeyda Kamber de konuşmasında, "Biz Trabzon Belediye Meclisi üç bayan üyesi olarak Belediye Başkanımız Volkan Canalioğlu tarafından bu toplantı için görevlendirildik. Şiddete maruz kalan kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik böyle bir sosyal destek projesi hazırlığı içerisindeyiz. Belediyenin yanısıra valilik, emniyet ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışıyoruz. Trabzon’da yapılması planlanan Kadın Danışma Merkezi için çok yönlü araştırma yapıyoruz. Bu araştırmalarımızı tamamladıktan sonra rapor halinde belediye başkanımıza sunacağız" diye konuştu.

trabzon
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 13:18:41
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 17:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?