5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kadın muhtar projesine destek

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Kadın Platformunun başlattığı ‘40 Mahalleye 40 Kadın Muhtar’ projesine destek vererek kadınların siyasette aktif rol almasından yana olduklarını söyledi.


Projenin tanıtımı amacıyla Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya katılan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, kadınların siyasette daha aktif görev almalarını istedi. Trabzon Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduklarını belirten Canalioğlu, “Kadınların görüş ve önerilerine açık bir anlayışla kenti yönettik. Kadınların gerek siyasette, gerek hayatın diğer alanlarında daha aktif bir rol almalarını istiyoruz. Bu anlamda kent konseyinde yüzde 33’lük kadın kotası kararı çıkarttık” dedi.


Trabzon Kadın Platformu adına konuşan Proje Koordinatörü İnci Emirzeoğlu ise Belediye Başkanı Canalioğlu’na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da kadınların kent yaşamında farklı talepleri ve gereksinimleri olduğunu gören, bunlara çözüm önerileri sunabilen bir yerel yönetim anlayışının gelişmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Emirzeoğlu, kadınlar olarak herkesi özgürlükçü ve eşitlikçi yeni siyaseti yapmaya ve oluşturmaya davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?