5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kadın sığınma evi yapılacak

Trabzon'da Varlıbaş Holding tarafından yaptırılacak olan Kadın Sığınma Evi'nin protokolü Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu arasında imzalandı.


Trabzon Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ta hazır bulundu. Törende konuşan Bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da yapılacak olan Kadın Sığınma Evi’ninin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Türkiye'de çok hayırsever insanlar olduğunu kaydeden Bakan Özak “Hep örnek olarak Kayseri'yi gösteriyorlar. Doğrudur ancak Trabzon'da da çok hayırsever insanlar var. Bu insanlar burada doğmuşlar ama İstanbul, Ankara ve Avrupa'da doymuşlar. Doğduğu yerle doyduğu yer arasında denge kurabilmişler. İlişkileri devam ettirebilmişler, buranın hasreti ile yanmışlar. Veren el alan elden üstün anlayışı ile hayır yapabilmişler. Zaten zenginin tarifi şudur. Benim malım var, arsam var, param var, ben zenginim. Hayır sen zengin değilsin. Paylaşabiliyorsan bakıp görebiliyorsan garibi, yoksulu, ihtiyaçlıya destek verebiliyorsan sen ancak o zaman zengin olabilirsin. Hayırsever iş adamlarımız sayesinde Trabzon'a 500’den fazla derslik yapıldı. Hep aynı insanlardan istiyoruz. Süleyman Varlı’ların sayılarının çoğalmasını istiyoruz. Kadın Sığınma Evleri çok önemli. Bu bir mecburiyet. Yasal mecburiyet ancak bir de bunun insani mecburiyeti var. Bir kadın oraya geldiğinde her şeyini size teslim ediyor. Sığınma evinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu'da sığınma evinin Trabzon'da yapılmasının bu alandaki ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek hayırlı olması dileğinde bulundu.
İmza töreninde AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, yaptıkları konuşmalarda sığınma evinin hayırlı olması dileğinde bulunurken, Kadın Sığınma Eviyle ilgili protokol Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş arasında imzalandı.
İmza töreni sonrasında Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Süleyman Varlıbaş'a yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?