2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kadınlar yerel yönetimde söz hakkı istiyor

Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Fatma Karakoç, ’Yerel Yönetimlerde Kadının Önemi’ konulu toplantıda "Artık kadınların yerel siyasetteki yeri ve önemi üzerinde de çalışmalara başladık" dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Kadın adayları Destekleme ve Eğitme Derneği’nin (KAD-ER) ortaklaşa olarak düzenlediği toplantıya Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, bazı ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Fatma Karakoç, Trabzon’un Denizli ile birlikte pilot bölge seçildiğini belirterek, "Bugüne kadar kadınların hep genel siyasetteki etkinliği üzerinde duruluyordu. İki yıldan beri kadınların yerel siyasetteki yeri ve önemi üzerinde çalışmalara başladık. Bunun için Denizli ile Trabzon pilot bölge seçildi. Amacımız yerel siyaseti yönlendirenlerle bir araya gelerek nasıl bir işbirliği içerisinde olabileceğimizi, bilgi ve birikimlerimizi nasıl bir araya getirebileceğimizi tartışmak. Bu iki ilde yapacağımız çalışmalar sonucunda elde edeceğimiz sonuçlara göre 2005 yılında tüm illerimizde bu toplantıları yaygınlaştıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise belediye olarak kadınların yönetime çok aktif olarak katılmalarını sağlamak için çalıştıklarını kaydederek Belediye Meclisi’nde üç bayan üyeleri bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 16:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?