6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Kafanıza Erdoğan düşmesin!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak Erdoğan'ın kendisini padişah olarak gördüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, listelere giremeyen bakanların kendisine geldiği iddiasında bulunarak şunları söyledi: "Şimdi o bakanlar geliyor beni buluyorlar, Kemal Bey ne olur benim dürüst olduğumu söyle diyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Trabzon Valiliği önünde düzenlediği mitingte partililerine seslendi. Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ı bir ağacın gövdesine benzeten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu kadar güzel ülkede yaşıyoruz. Her şeyimiz var. Güneşimiz, toprağımız, insanımız, denizimiz, yağmurumuz her şeyimizin bereketli. Ama bereketsiz iktidarımız var. Halka güven vermeyen iktidar var. Kendine çalışan iktidar var. Size söz veriyorum

gövdesini ben silkeleyeceğim, dallarını da size emanet ediyorum. Söz verdim gövdesini ben silkeliyorum dalgalarını silkelemekte size ait. Sakın ola ki dallarını silkelerken bir armut düşer bir elma düşer diye beklemeyin. Dikkat edin kafanıza Recep Tayyip Erdoğan düşebilir."

Aile sigortasının dünyanın bir çok ülkesinde uygulandığını Türkiye'nin ise 1971 yılında uluslararası sözleşmelerde aile sigortasını uygulamayı taahhüt ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Aile sigortası ile 21. yüzyıl Türkiye'sinde hiçbir çocuk hiçbir aile hiçbir insan aç kalmayacak. Aile sigortası CHP'nin bulduğu bir sigorta türü değil. Aile sigortası uluslararası çalışma örgütünün kabul ettiği aşağı yukarı bütün devletlerin uyguladığı bir sözleşmeye dayanır. Bu sözleşmede 9

sigorta türünden söz eder ve Türkiye Cumhuriyeti 9 sigorta türünü uygulayacağını taahhüt etmiştir. 8'i Türkiye'de uygulanıyor. 9. sigorta dalı aile sigortası. Aile sigortası uygulanmıyor. 40 yıl geçti hemen hemen. 40 yıllık uygulanması taahhüt edilen aile sigortası uygulanmıyor. Sebebi makarna, buğday, ekmek, kömür vereyim. Bana minnet duysun, bana oy versin diye yoksulluğunu sömürmek en büyük günahtır. Yoksulun yoksulluğunu sömürmek müslümanlıkta, insanlıkta da doğru değildir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'kaynağı nereden bulacaksın' eleştirilerine şöyle cevap verdi: "14 kurum var devlette, 14 kurumu saptadım onlar bilmezler. 14 kurumun bütçesini çıkardım biliyorsunuz Kemal kardeşiniz eski hesap uzmanıdır. 5 kuruşun bile hesabını biler. 12 milyon 715 yoksulumuz var. 14 kuruluşun bütçesini topladık. Her haneye 600 TL ödediğimizde 7 milyar açığımız var. Bu 7 milyar devlet harcamalarının 1.7 yapıyor. Her 100 liranın en fazla 1.7 kuruşunu ayırdığımızda Türkiye'de yoksulluk bitmiş oluyor."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini padişah sandığını ifade edip, "Kendisini padişah sananlar var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurduğu cumhuriyeti yeniden ulusal kurtuluş savaşı vererek yeniden kuracağız" dedi.

HAYATİ YAZICI CEVABI

Kılıçdaroğlu, gündeme düşen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ÖSYM'ye torpil maili gönderdiği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirerek şunları söyledi: "Dün konuşurken bir sürü hakaret ve küfür var. Ben ona cevap vermeyeceğim onu Allah'a havale ediyorum. Rahmetli babam derdi ki oğlum sen doğru dur eğri cezasını bulur. Ama ben ezberini bozdum kimya da gitti, fizik zaten yoktu. Şifresini de çözdüm."

Şimdi itiraflar döneminin başladığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bir Bakan ile ilgili bir şey söyledim kalktı küfürler etti. O Bakan'ın adını açıklamazsam ne namertliğimiz kaldı ne de bir şey. Sonra Allah büyüktür hikmetinden sual olmaz. Ben Bakan'ın adını söylemeden onun Bakan'ı çıktı dedi ki o Bakan benim. Daha ben söylemeden. Sonra dedi ki neden hesabını soruyorsun. Parti milletvekili listesini yaptık, bazı bakanlarımız o listeye girmedi. Niçin yoksulluk yaptıkları için. Şimdi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan kendi bakanlarının yoksulluk yaptığını itiraf etti. Hepimizin hakkı var. Çık o yoksulluk yapan bakanların adını açıkla, Kul hakkı yiyen birisini sen Bakan yaptın. Şimdi diyorsun ki onu isteye koymadım. Onlar zaten dünyalığını yaptı bu saatten sonra ne olacak. Bu millete hesap verecek mi? Neden hesap sormuyorsun neden arkasında duruyorsun onun?"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, listelere giremeyen bakanların kendisine geldiği iddiasında bulunarak şunları söyledi: "Şimdi o bakanlar geliyor beni buluyorlar Kemal Bey ne olur benim dürüst olduğumu söyle. Allah aşkına çok komik bir şey. Ya kardeşim yoksulluk yaptığını söyleyen ben değilim senin başbakanın söylüyor. Neden ona gidip demiyorsun ki sayın başbakan neden böyle söylüyorsun. Ben namuslu adamım, gelmiş benden icazet istiyor ben sana icazet vermem. Ben dürüst ve namuslu adama icazet veririm. Hakkını arıyorsan çık Başbakan'a hakkını savun."

Haklarını savunduğu emeklilerin AK Parti'ye oy vermesini eleştiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, iki elinin emeklilerin yakasında olacağını vurgulayarak "Ben ne zaman emeklilerin derdini dile getirsem, emeklilerin durumu iyi diyorlar. Tatillerini Kanarya adalarında geçiriyor diyorlar siz bilmiyorsunuz diyorlar. Seçim zamanı Türkiye'ye gelip AK Partiye oy veriyor diyorlar yoksa diyorlar biz tek başımıza nasıl iktidar oluruz diyorlar" dedi.

Emeklilerin milli gelir artışından gelir almaları gerektiğini söyleyen

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "5.510 sayılı yasa çıktığı zaman parlamentodan ayrılarak emekliye bu zulmü yapmazsınız dedik. Ama emekliler ne yaptı seçim geldi sandığa koşa koşa giderek AKP'ye oy verdiler. Kendimizi kandırmayalım her yerde söyleyeceğiz bunu. İki elim emeklinin yakasında olacak. Bu konuda mütevazi değilim. Emeklinin hakkını savunan benim. Oyu AKP alacak yok ya. Bu seçimlerde 9 milyon emeklinin 9 milyonunun oyunu istiyorum. Bir tek fire bile istemiyorum."

KARADENİZ'DE FINDIK BORSASI KURACAĞIZ

Dünyada fındık fiyatını Karadeniz'de belirleyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Dünyada bir mal üretiyorsunuz Dünyada 1 numarasınız. Dünyada bir numaraysanız başka bir yerde yoksa. Nasıl oluyor da fındıkta bir numarayız fiyatı Hamburg piyasası belirliyor ne oluyor Hamburg ta mı fındık üretiliyor. Bütün fındık üreticilerine sözüm var. Fındığın fiyatını yabancıya belirtmeyeceğiz. Onu aracıya, tefeciye belirtmeyeceğiz. Fındık borsası Karadeniz'de olacak. Dünya fındık fiyatlarını Karadeniz belirleyecek."

Kılıçdaroğlu, ayrıca herkesin Trabzonspor'a saygı duyması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Trabzonspor'a sahip çıkacağız, Trabzonspor ile CHP arasında çok güzel bir ilişki var. CHP Anadolu ihtilalini yaptı. Trabzonspor'da Trabzon'da Anadolu ihtilali yaptı. Şampiyonluk kupasını Anadolu'ya getirdi. Bu takıma hepimizin saygı duyması gerekiyor."

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Erzurum'a gitmek üzere hava yolu ile Trabzon'dan ayrıldı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:37:05
Güncelleme :18 Mayıs 2011 Çarşamba 20:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?