30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kahveden camiye gitmek zor geldi

Düzköy ilçesine bağlı Gürgendağ köyü sakinleri, caminin, köy meydanındaki kahvehaneye uzak kalması üzerine, kahvehanenin yanına 60 bin YTL harcayarak yeni bir cami yaptılar. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bin kişilik nüfusu bulunan köyün, yaklaşık 30 yıl önce yapılan iki camisi, köye yeni yolların yapılmasıyla yeri değişen köy meydanına uzak kaldı. 

Köy meydanında vakitlerini geçiren ve kahvehanelerde oturarak oyun oynayan vatandaşlar, eğlencelerini keserek uzaktaki camiye namaz kılmaya gitmek istememesi üzerine, kahvehanenin yanına yeni bir cami yapılmasına karar verdiler. Bir kısmı Mehmet Babuşçu'nun bağışladığı arazinin bir kısmı da köy meydanından geçen dere üzerine inşa edilen cami için, Ali Babuşçu da 20 bin YTL bağışta bulundu. 

Kendi aralarında topladıkları 40 bin YTL'yi de katan köylüler, yaklaşık 4 ayda, 50 kişinin namaz kılabileceği 2 katli bir cami inşa ettiler. Ramazan ayında hizmete açılana caminin, elektronik ses sistemi, kliması, abdesthanesi, gasilhanesi, sıcak su sistemi ve tuvaletleri mevcut. 

Köy sakinlerinden Ali Babuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde bulunan iki camiye, meydana uzak kaldıkları için namaz vakitlerinde kimsenin gidemediğini belirterek, ''Bu nedenle camiyi yapmaya karar verdik. İşimiz de rast gitti. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık'' dedi.
-EZAN OKUNUNCA OKEYE ARA VERİLİYOR-

Özellikle, köy kahvehanesinde vakit geçiren, sohbet eden, okey oynayan köy sakinlerinin büyük bir ihtiyacının karşılandığını ifade eden Babuşçu, şöyle devam etti: 

''Açıkçası, okey oynarken kimse 500-600 metre uzaktaki camilere namaz kılmaya gitmez. Şimdi ise ezan okununca herkes kalkıyor, camiye namaz kılmaya gidiyor. Daha sonra eğlencelerine devam ediyorlar. Namaz kılmayanlar bile mescidin yapılmasından sonra namaz kılmaya başladı. Tek eksiğimiz gibi görünen imam sorununu da kendi aramızda hallediyoruz. Dini bilgisi bulunan köy sakinleri, ezan okumayı ve namaz kıldırmayı gerçekleştiriyorlar.'' 

Cemaatten Temel Kayıkçı ise kahvehaneyi bırakıp da namaza gitmeyenlerin, caminin yapılmasıyla namaz gitmeye başladığını belirtti.

aa
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 13:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat ŞENER akçaabatlı IP: 88.228.57.xxx Tarih : 24.11.2007 12:00:01

Benim anlamadığım niçin caminin yanına kahvehane yapmadılar daha az masraf olurdu arada imam efendide katılırdı okeye