5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kalaycı toprağa verildi

Kanser hastalığıyla 7 yıl süren mücadelesinin kaybeden ve yazdığı kitaplarla kanserle mücadelenin gülen yüzü olarak tanınan gazeteci Sibel Kalaycı, doğum yeri Trabzon'da ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.


27 yaşında meme kanserine yakalanan ve 7 yıl bu hastalıkla mücadele eden Sibel Kalaycı, önceki gece İstanbul'da hayatını kaybetti. Cenazesi Trabzon'a getirilen Kalaycı için merkeze bağlı İncesu köyü Merkez Camiinde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Sibel Kalaycı'nın babası Nevzat Kalaycı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, gazeteci arkadaşları, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı.
İl Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Vali Okutan ve Belediye Başkanı Canalioğlu'nun da bir süre taşıdığı Sibel Kalaycı'nın cenazesi aynı yerdeki aile mezarlığında, kendisi gibi kanser hastalığından hayatlarını kaybeden aile büyüklerinin yanında toprağa verildi.


Kanser Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği'nin kurucu üyelerinden ve aynı zamanda Sibel Kalaycı'nın da yakın arkadaşı olan Avukat Sibel Suiçmez, Kalaycı'nın sergilediği mücadelesiyle kanser hastaları ve yakınları için bir simge olduğunu söyledi. Kalaycı'nın son ana kadar kanserle gülümseyerek mücadele ettiğini dile getiren Suiçmez, "Sibel derneğimizin aktif bir üyesiydi. O kanserle gülümseyerek mücadele ediyordu, kanser hastaları ve yakınları için bir örnekti. Mücadelesinde asla yılmadı, yıkılmadı.


Son ana kadar gülümsemesini sürdürdü. İnanıyorum ki kanser hastaları ve yakınları için bundan sonra da bir simge olmayı sürdürecek" dedi.
Karadeniz Bölgesi'nde kanser hastalığının Çernobil felaketinin ardından artış gösterdiğini savunan ancak bunu yetkililere bir türlü anlatamadıklarından yakınan Suiçmez, şöyle konuştu:


"Karadeniz Bölgesi'nde kanser hastası sayısının artışında Çernobil'in etkisi vardır, en azından tetikleyici bir unsurdur. Sibel de buna inanıyordu. Ancak bunu yetkilileri bir türlü anlatamadık. Herkesin ailesinde kanser hastası var. Bize yeteri kadar ölmediğimizi söylüyorlardı. Ne yazık ki bir kişiyi daha kurban verdik. "Karadeniz'de kanser vakaları artmadı, Çernobil'in etkisi yoktur" demeyi artık bıraksınlar. Karadeniz insanından özür dilesinler ve Karadeniz'e özgü bir kanser politikası geliştirsinler.
Yoksa böyle birer birer gideceğiz."


Karadeniz Bölgesi'nde Çernobil'in ardından kanser vakalarında artış yaşandığını ve kızı Sibel'in de buna inandığını dile getiren gözü yaşlı baba Nevzat Kalaycı, "Sibel son ana kadar hastalığıyla mücadele etti. Kendisi gibi kanserli arkadaşlarına hep moral verdi. Ancak kendisini kaybettik. Sibel'i defnettiğimiz mezarlıkta ailemizden 10 kişinin daha mezarı var ve bunların yarısı kanserden hayatını kaybetti" diye konuştu.
Sibel Kalaycı'nın doktor olan ve son nefesinde yanında olan kız kardeşi Serpil Kalaycı ve aile üyeleri taziyeleri kabul ederken, Kalaycı'nın cenazesine İstanbul'dan gelen gazeteci arkadaşları da mezarı başında dua ettiler.


Gazeteci Sibel Kalaycı, 7 yıl süren kanserle mücadelesi sırasında aralarında kanser hastalarının umudu haline gelen 'Kansere Gülümsemek' adlı kitabının da bulunduğu 4 kitap yazmış, katıldığı çok sayıdaki seminer ve panelde de kanser hastaları ve yakınlarına yaşama umudu aşılamaya çalışmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?