1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Kalpazan vurgunu son anda engellendi

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada piyasaya sürülmek üzere çok sayıda sahte Amerikan Doları ile Yeni Türk Lirası ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çömlekçi Mahallesi’nde bir otele mahkeme kararıyla girerek arama yapan polis ekipleri, Zikri S. (34) ile Selahattin U.’nun (44) kaldıkları otel odasında yaptığı aramada poşet içersinde balyalanmış vaziyette bin 682 adet 5 Yeni Türk Lirası, 125 adet 20 Yeni Türk Lirası sahte para ile 267 adet sahte 100 Amerikan Doları ele geçirdi.

Sahte paralardan dolarların İran’da, Yeni Türk Liralarının ise İstanbul’da basıldığı sanılıyor. Olayla ilgili olarak Zikri S. ile Selahattin U. gözaltına alınırken, zanlılar bugün doktor raporu için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Zanlılar burada kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarından yüzlerini gizlerken, yarın adliye çıkacakları belirtildi.

Öte yandan, polisin söz konusu kişileri bir süredir takibe aldığı belirtilirken, paraların incelenmek üzere Merkez Bankası’na teslim edileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:20:19
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?