2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kamu-Sen AB'ye tepkili

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye’de, dün Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi sonrası bir bayram yaşandığını belirterek, "Türkiye neyin bayramını yapıyor? Sebebini söyleyin, hep birlikte bayram yapalım" dedi.

Trabzon’da Suluhan İş Merkezi’nde düzenlenen Türk Enerji Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’na katılan Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı konuşmada, AB görüşmeleri sonrasında Türkiye’de yaşanan bayram havasını eleştirdi. AB müzakere tarihinin verilmesiyle ilgili olarak kafalardaki endişelerin tam olarak kalkmadığını ifade eden Akyıldız; Kıbrıs, Ermeni soykırımı, ruhban okulu gibi meselelerin halledilmediğini kaydetti. Hükümetin tavrını da sert bir dille eleştiren Başkan Akyıldız, "Ankara’da, çeşitli illerde bayram yapılıyor. Neden bayram yapıldığını bilmiyoruz. Sebebini söyleyin, hep birlikte bayram yapalım. Kafamızdaki endişeleri kaldırdıysanız, Kıbrıs konusunu halletmişseniz, Ermenistan sınır meselesini çözmüşseniz, Ermeni soykırım meselesi halledilmişse, ruhban okulu ortadan kalkmışsa hep birlikte bayram yapalım. Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği rapor, neyin raporudur? Siyasetçileri buradan uyarmak istiyorum. Bu ülkenin bu milletin geleceğine herhangi bir şekilde zafiyet yaşatacak bir kararın altına imza atarsanız, bunun vebali çok büyük olur. Eğer bir bayram yapacaksanız, bunları bize anlatın, hep birlikte bayram yapalım" dedi.

Başkan Akyıldız, Avrupa Birliği ülkelerinin kendilerini korumak için bir takım değerleri zorla Türkiye’ye dayattığını iddia ederek, "İmzaladığımız şey, kabul ettiğimiz şeyler o müzakere sırasında karşımıza çıkacak olan her konuyu yeniden değerlendirebileceği bir sonuçtur. Ermeniler, Türklere karşı uyguladıkları soykırımlarla ilgili elimizde ciddi belge ve hatıralar var. Benim rahmetli babaannemin 7 kardeşini Rize’de camide yakan caniler, şimdi kendilerine soykırım yapıldığını iddia ediyorlar. Bunu kabul etmek ne demek, yarın karşımıza tapularla çıkacaklar. Türkiye’de 2 binin üzerinde kilise ve yaklaşık 150 binin üzerinde de misyoner faaliyet gösteriyor. Eğer Hıristiyanlık, Yahudilik faaliyeti gösterecekseniz her şey serbest, ama Müslümanlık derseniz yasak. ’Laiklik ilkesine aykırı hareket ediyorsunuz’ deniliyor. Biz bu memleketi sokakta bulmadık. Siyasetçiler neyin müzakeresini yapacağını, neyin kabul ettireceğini bize anlatsın. O zaman hep birlikte bayram yapalım. Avrupa Birliği ile ciddi bir şekilde pazarlık yapmak durumundayız. İnsanımın çağdaş huzuru, refahı, insan hakları, sosyal dengeler, kültürel haklarımız ekonomik gelecek için AB girmek istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Enerji Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi eski başkanı ve seçime katılmayan Nihat Bekar’a hizmetlerinden ötürü ödül verdi. Öte yandan Türk Enerji Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’na Mehmet Erdil başkanlığında tek listede girilirken, seçimi Erdil’in kazanması bekleniyor.

Trabzon
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?