4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

'Kanunsuz iş yapmıyoruz'

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, belediyenin bütün işlemlerinde kanun ve hukuka uygun şekilde hareket ettiklerini kaydetti. 

Trabzon Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantılarının ilki Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan Başkan Canalioğlu, belediyenin ekim ayı faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. İçkili yerlere verilen ruhsatlarla ilgili eleştirileri de cevaplayan Canalioğlu, laik ve sosyal bir hukuk devletinde herşeyi kanun ve yönetmelikler doğrultusunda hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini söyledi. 

Toplantıda daha sonra Meclis İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam, Tünel Alt Geçit Projesi'yle ilgili meclisi bilgilendirdi. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin, Trabzon Sahil Yolu'nun güneyde Erdoğdu ve Soğuksu istikametine bağlanmasını içerdiğini belirten Sağlam, projede yer alan ve Atapark ile Kalekapı'da yapılması düşünülen kavşaklara, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca 'sit alanı içinde kalmaları ve tarihi surlara çok yakın olmaları' sebebiyle itiraz edildiğini kaydetti. Projenin, kurul tarafından 'Koruma Amaçlı İmar Planı' yapılması istenerek meclise geri gönderildiğini dile getiren Sağlam, projenin kurulun görüşü doğrultusunda Meclis İmar Komisyonu'nda tekrar ele alınacağını ifade etti. Sağlam, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da maliyeti 10 trilyon lira civarında olan projeye destek verdiğini sözlerine ekledi. Tünel Alt Geçit Projesi, mecliste yapılan oylamanın ardından tekrar görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonu'na havale edildi. 

Mecliste daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Büyükçulha, TOKİ tarafından yaptırılan Zağnos Vadisi Kentsel Yenileme Projesi'nin kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükçulha, kamulaştırılması planlanan alanın 85 bin 956 metrekare olduğunu, bunun 49 bin 724 metrekaresinin kamulaştırma işleminin tamamlandığını, geri kalan kısmın da kamulaştırılma işlemlerinin sürdürüldüğünü söyledi. Yapılan kamulaştırmalar karşılığında 24,8 trilyon lirası kamulaştırma alanı, 13 trilyon lirası da konut alımı için olmak üzere 37,8 trilyon liranın ödendiğini kaydeden Büyükçulha, kamulaştırma işlemlerinde kullanılmak üzere TOKİ'den 3,2 trilyon liranın beklendiğini de ifade etti. 

Belediye Başkanı Canalioğlu ise, Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Yenileme Projelerini sahiplendikleri şeklindeki söylentilerin doğru olmadığını, projelerin TOKİ ile birlikte yürütüldüğünü ve Trabzon Belediyesi'nin bu işin taşeronluğunu üstlendiğini belirterek hiçbir zaman projeye tek başlarına sahip çıkmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti. 

Toplantıda son olarak 2007 Mali Yılı Hazırlık Bütçesi müzakare edilerek Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi. Trabzon Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantılarına yarın aynı saatte devam edilecek.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?