4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Kara lahana içinde hamsi servisi

Başka bölgelerde yaşayan ve özellikle Karadeniz hamsisinden vazgeçemeyen Karadenizlilere, istek üzerine özel bir kasada kara lahanaya sarılarak hamsi gönderiliyor. 

Trabzonlu balıkçı Aydın Eren, hamsi sezonunun gelmesiyle başta İstanbul olmak üzere değişik illerde yaşayan tanıdıklarının kendilerine telefon ederek ya da bir yakınlarını göndererek hamsi siparişinde bulunduklarını söyledi. Sipariş üzerine özel bir yöntemle bu illere hamsi gönderdiklerini belirten Eren, şunları anlattı: “Köpükten yapılmış özel kasaların içini naylonla döşüyoruz. Kasanın içine ve kenarlarına da kara lahana yapraklarını diziyoruz. Daha sonra güzelce ayıklayıp temizlediğimiz hamsileri bu kasanın içine koyuyoruz. Hamsilerin üzerini yine kara lahana yapraklarıyla kapatıyoruz. Kara lahanayla sarılan hamsiler serin kaldığı için bozulmuyorlar. Ayrıca az da olsa hamside kalan su, lahananın kıvrımları arasına sızdığı için hamsi suyla temas etmemiş oluyor.”

Eren, bu yolla geçmiş yıllarda hamsileri otobüsle gönderdiklerini, şimdilerde ise hazırladıkları kasaları uçağa verdiklerini belirterek, “Karadeniz hamsisinin tadı bir başkadır. Büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimiz özellikle Karadeniz hamsisinin çıkmasını bekliyor.

Biz de yıllardır bu şekilde başta İstanbul olmak üzere birçok ile hamsi gönderiyoruz. Hatta zaman zaman Almanya'ya, Belçika'ya lahana içinde hamsi gönderdiğimiz oluyor. Sabah denizden çıkan hamsi, akşam İstanbul'daki hemşehrimizin sofrasında oluyor. Burada yaşayan vatandaşla aynı tazelikte hamsi yemiş oluyor” diye konuştu.



AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 15:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?