6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Kara’dan hodri meydan

KARA’DAN HODRİ MEYDAN

Trabzon Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara, 13 Şubat’da yapılacak genel kurul öncesi yeniden adaylığını açıklamasının birilerini rahatsız ettiğini ve haksız eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Odası başkanlığını birlikte yürüttüğünü belirten Kara “Adaylık açıklamamız birilerinin hevesini kursağında bırakmış olacak ki; haksız eleştirilerle, asılsız isnatlarla hedef gösterilip yıpratılmaya başlandım. Ben bu haksız eleştirilerin ve asılsız isnatların tümüne siz değerli ortaklarımızın huzurunda Genel Kurul toplantısında cevap vereceğim. Ancak bazı hususlarda da kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapmak istiyorum” dedi.

“Ben bu görevlere gökten zembille inmedim. Bu teşkilatlara aday olmak, seçmek ve seçilmek Trabzon’da esnaflık yapan her bireyin hakkı olduğu gibi benim de hakkım olduğunu düşünmekteyim” diyen Kara “Kararı verecek olan da Trabzon esnaf ve sanatkarıdır. Onların kararına her zaman saygılı kaldım, kalmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Aday olurken ortakları dışında kimseden icazet almayacaklarına işaret eden Başkan Kara, “Biz vicdanımıza ve ortaklarımıza danışarak muhasebemizi yaparız. Eğer bunda yarar görürsek, faydalı olacağımıza inanırsak bundan kaçınmayız. Buna Trabzon esnaf ve sanatkarı karar verecektir. Kahvehane köşelerinde, sokak aralarında bu işlerin dedikodusunu yapanlara işte meydan, işte fırsat. Buyursun aday olsunlar. Ancak ortaklarımızın vereceği karara herkes saygılı olmak zorundadır” diye konuştu.

"GÜDÜMLÜ ADAY DEĞİLİM"

Trabzon’da “TESOB” ve “TESKKK” gibi kurumların başkanlığının birlikte yürütülmesinin yarar getireceğine inandığını ifade eden Başkan Kara, şöyle konuştu:

“Güçlerini birleştirmiş her iki kurumun isteyip de alamayacağı bir şey olacağını tahmin etmiyoruz. Kamuoyunun yakından bildiği üzere, Trabzon yıllarca bu kurumlardaki guruplaşmalar ve zıtlaşmalardan dolayı istediği hizmetleri alamamıştır. Artık esnaf ve sanatkarlarımız güçlerini birleştirmiştir. Bizler de eğer seçilip gelirsek bu güç ve destekle bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Bu güç ve enerjiyi kendimizde görüyoruz. Bizim adaylığımız birilerininki gibi güdümlü adaylık değil, esnaf ve sanatkarlarımızın isteği doğrultusunda alınmış bir karardır. Adaylığımızın bugüne kadar maddi bir hesabı olmadığı gibi bundan sonrada olmayacaktır. Ben 30 yıllık esnaflık birikimimi bu değerli camiaya hizmet için feda ettim. Allah bana bu güç ve azmi verdiği sürece vermeye devam edeceğim.”

Genel Kurul’da ortaklarımızın vereceği kararın kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Kara, “Bu kararla kendimize yön vererek, geleceği şekillendireceğiz” dedi. Kara, görev yaptıkları süre içinde kimi dönem muhalefetle, kimi dönemde kendi hizmetleriyle yarıştıklarına işaret ederek, “Bütün bu dönemlerde bizlerin en büyük destekçisi değerli ortaklarımız oldu. Ortaklarımızdan almış olduğumuz güç ve destekle başarılara imza attık. Bu güç ve destek devam ettiği müddetçe, ortaklarımızın lehine olacak her türlü mücadeleyi, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:10:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 11:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?