4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Karadeniz Belediyeleri dertli

dereOrta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki belediyelerin en önemli sorununu, içme suyu ve kanalizasyon konuları oluşturuyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) edinilen bilgiye göre, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yer alan 8 ilde toplam 304 belediye bulunuyor. Bu belediyelerin sadece 185'inde içme suyu tesisi bulunurken, sadece 13 belediyenin içme suyu arıtma tesisi var. 304 belediyeden 180'i, içme sularını kuyu ve yer altı kaynaklarından elde ediyor. 19 belediye kanalizasyon şebekesine, bunların içinden sadece 5 belediye kanalizasyon arıtma tesisine sahip bulunuyor. 

İllere göre belediyelerin içme suyu, arıtma ve kanalizasyon durumları şöyle:
Sinop: 11 belediyeden 10'u içme suyu şebekesine sahip. İçme suyu arıtma tesisi olan belediye yok. Sadece 1 belediyede kanalizasyon şebekesi mevcut. Hiç bir belediyede kanalizasyon arıtma tesisi bulunmuyor. 

Samsun: 51 belediyeden sadece 24 tanesinde içme suyu tesisi bulunuyor. İçme suyu arıtma tesisi olan belediye sayısı ise sadece 1. 51 belediyeden sadece 3 tanesinde kanalizasyon şebekesi mevcut. Kanalizasyon arıtma tesisi bulunan belediye sayısı 1 olarak belirlendi.
Amasya: 29 belediyeden 23'ünde içme suyu şebekesi bulunuyor. İçme suyu arıtma tesisi bulunan belediye yok. Sadece 1 belediyede kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi bulunuyor. 

Ordu: 72 belediyenin 44'ü içme suyu tesisine sahip. 8 belediyenin içme suyu arıtma tesisi var. Sadece 5 belediyede kanalizasyon şebekesi bulunuyor. Kanalizasyon arıtma tesisi bulunan belediye sayısı 2. 

Giresun: 31 belediyenin 19'unda içme suyu tesisi mevcut. Su arıtma tesisi olan belediye yok. 3 belediyede kanalizasyon şebekesi var. Kanalizasyon arıtma tesisi bulunan belediye yok. 

Trabzon: 77 belediyeden 37'sinde içme suyu tesisi bulunuyor. İçme suyu arıtma tesisi olan belediye sayısı 4, kanalizasyon şebekesi olan belediye sayısı ise 5. Kanalizasyon arıtma tesisi bulunan belediye bulunmuyor. 

Rize: 21 belediyeden 17'sinde içme suyu tesisi mevcut. İçme suyu arıtma tesisi bulunan belediye yok. Rize'de kanalizasyon şebekesi olan belediye sayısı ise 4 iken kanalizasyon arıtma tesisi sadece 1 belediyede bulunuyor. 

Artvin: 12 belediyeden 10'unda içme suyu tesisi bulunuyor. Arıtma tesisi olan belediye yok. Sadece 1 belediyede kanalizasyon şebekesi mevcut. Hiç bir belediyede kanalizasyon arıtma tesisi bulunmuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 16:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?