4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Karadeniz çöp denizi oldu

Doğu Karadeniz Çevre Platformu (DOKÇEP) Genel Sekreteri Mustafa Yazıcı, Karadeniz'deki birçok belediyenin çöplerini deniz kenarına dökmesi sonucu Karadeniz'in adet çöp deniz haline geldiğini söyledi. 

DOKÇEP Genel Sekreteri Yazıcı, '31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü' dolayısıyla platformun bazı üyeleriyle birlikte Trabzon'un Moloz mevkiinde belediyenin çöp depolama alanında basın açıklaması yaptı. Karadeniz'deki birçok belediyenin çöplerini deniz kenarına döktüğünü belirten Yazıcı, bunun sonucunda Karadeniz'in adeta bir çöp denizi haline dönüştürüldüğünü kaydetti.

Dolgu alanlarının şehir merkezleriyle iç içe olmasını, çevre ve şehircilik açısından 'felaket' olarak tanımlayan Yazıcı, sahilde gelişigüzel dökülen ve biriktirilen çöplerin etrafa yaydığı pis kokuların insanları, özellikle de yöre esnafını canından bezdirdiğini söyledi. Moloz çöplüğüne sadece evsel atıkların değil, insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olan tıbbi atıkların da atıldığını belirten Mustafa Yazıcı, tıbbi atıkların depolanmasında çevre ve sağlık standartlarına uyulmayışının insan sağlığımızı tehdit ettiğine dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 19:18:16
Güncelleme :31 Ekim 2006 Salı 13:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?