2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Karadeniz nasıl canlanır ?

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ticaret ve turizm hayatının canlandırılması için öncelikle yakın çevre ülkelerindeki insanların bu bölgeye çekmek gerektiğini belirterek, bununla ilgili 72 saatlik vizesiz gidiş-dönüş imkanları üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ticaret ve turizm hayatını canlandırmak için Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine 72 saatlik vizesiz gidiş-dönüş imkanlarının tartışıldığı toplantı Trabzon Valiliği’nde yapıldı.

Toplantıya Vali Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Ali Öz, sivil toplum kuruluşlarının ve seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı. Toplantının sonunda bir açıklama yapan Vali Hüseyin Yavuzdemir, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ticaret ve turizm hayatının canlandırılması için öncelikle yakın çevre ülkelerindeki insanların bu bölgeye çekilmesi gerektiğini söyledi.

Bu amaçla Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerine 72 saatlik vizesiz gidiş-dönüş uygulamasını yürürlüğe koymak istediklerini kaydeden Yavuzdemir, "Bu uygulamayla Doğu Karadeniz’e komşu olan ülkelerin vatandaşlarını bölgeye çekmeyi ve turizmi canlandırmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde tekrar biraraya gelerek konunun detaylarını görüşeceğiz. Biz öncelikle Rus turistleri yeniden kazanmak ve Trabzon’a getirmek istiyoruz. Seyahat acentelerimiz bununla ilgili olarak bir çalışma yapacak ve sonuçlarını en kısa zamanda bize bildirecekler" dedi.
BDT ülkeleri vatandaşları konusunda daha önce yaşanmış kötü tecrübeler bulunduğunu belirten Yavuzdemir, "Turistlere iyi muamele göstererek onları ilimize, bölgemize çekmeliyiz. Trabzon’un birçok doğal güzellikleri var. Turistler bu yerlere gelerek gezmek eğlenmek isteyeceklerdir. Ancak gerekli alt yapının da buna hazır olması gerekir. Turistler de hem alt yapısı olan hem de iyi muamele göreceği yere gelir. Bizim yayla kentlerimiz var. Ancak yolları iyi durumda değil. Turisti oraya getirmek için yolunun düzgün olması lazım. Turisti yolda bayırda yormamak gerek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:08:18
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 17:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?