30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Karadeniz Oyunları'nda geri sayım başladı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 1. Karadeniz Spor Oyunları öncesinde hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, en büyük temennilerinin oyunlara terörün bulaşmaması olduğunu söyledi.

2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon, Rize ve Giresun'da yapılacak 1. Karadeniz Oyunları'nın Organizasyon Komitesi Toplantısı, Trabzon'da yapıldı. Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürü Şerif Özgür ve komite üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karadeniz Oyunları'na 12 gün kaldığını ve hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Artık oyunların havasına girdiklerini ve çalışmaları daha yakından takip etmek için Trabzon'a taşındıklarını kaydeden Atalay, "Her geçen gün bizi oyunlara daha fazla yaklaştırıyor. Hazırlıklarımız sürüyor. Biz de Trabzon'a taşındık. Bugünden itibaren buradayız. Oyunların havasına girdik. 12 gün kaldı. Organizasyona hazırız. Tesislerimiz tamamlandı. Son rötuşlar yapılıyor. Fiziki mekanlar birkaç güne kadar tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Halkın Karadeniz Oyunları'na sahip çıkmasını isteyen Atalay, bunun aynı zamanda 2011 yılında Trabzon'da yapılacak Gençlik Yaz Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav olacağını dile getirdi. Yakın tarihte sporcu kafilelerinin Trabzon'a gelmeye başlayacağını açıklayan Atalay, "Bu gelen kafilelerin konaklaması için çalışmalar yapıyoruz. Otellerde yer bulamıyoruz. Bu noktada Trabzon'daki otel noksanlığı da ortaya çıktı. Trabzon'da 5 yıldızlı otellerin çoğaltılması gerekir" dedi.

Oyunlar öncesinde çeşitli uyarılarda da bulunan Atalay, "En çok sakınmamız gereken terörün spora bulaşmaması. Sızmak isteyenler de sızamayacaklarını anlayacak kadar kararlı tedbirlerin oluştuğunu görmeli. Bunun caydırıcı olacağını düşünüyorum. Sevinmemin ya da üzülmenin ölçüsünü de iyi ayarlamak ve taraftara benimsetmek gerekir. Bu noktada başta yerel medya olmak üzere ulusal medyaya da önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı. Organizasyonun herkes tarafından beğenilecek ve alkışlanacak kadar güzel geçeceğine inandığını vurgulayan Atalay, bu noktada herkesten destek beklediğini sözlerine ekledi.

Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen ise, oyunlar öncesinde hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini ve bütün programın hazırlandığını belirterek, çok güzel ve başarılı bir organizasyon olacağına inandığını kaydetti. Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, milli atlet Süreyya Ayhan'ın antrenmanda sakatlandığı için Ağustos ayında Osaka'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılamayacağı şeklindeki haberlerle ilgili olarak, Atletizm Federasyonu başkanıyla görüşüp bilgi alacağını ve özerkleştirdikleri bir federasyonun işine karışmak yanlısı olmadıklarını söyledi.

Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Türkiye Boks Federasyonu Başkanı ve birliğin genel sekreteri Caner Doğaneli'nin ihraç edilmesi üzerine yaşanan gelişmelerle ilgili bir soru üzerine ise Atalay, "Caner Doğaneli ile ilgili böyle bir durumun ortaya çıkması üzüntü vericidir. Zaten dünya sporunu yönetecek çok fazla spor adamımız yok. Biz Caner Doğaneli'nin Dünya Boks Federasyonu başkanı olmasını bekliyorduk. Ancak talihsiz bir durum ortaya çıktı. Oturup gelişmeleri değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye buradan en az hasarı alır" diye cevap verdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken, organizasyon komitesi üyeleri yapılan çalışmalarla ilgili hazırladıkları bilgileri sundular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 16:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?