30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Karadeniz Sahil Yolu Nisan'da açılacak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Yolu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 7-8 Nisan tarihlerinde düzenlenecek törenle hizmete açılacağını söyledi. 

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) Trabzon Zorlu Grand Otel'de düzenlediği 'İller İçin Gelecek Stratejileri' konulu toplantıda konuşan Bakan Özak, Trabzon'un Teşvik Kanunu kapsamına alınmasının ardından, ilde ekonomide az da olsa kıpırdanma olduğunu hatırlattı. Yaşanan sorunların hep birlikte aşılacağını vurgulayan Özak, "Dün bir sokaktan aşağıya ininceye kadar 25 kişi iş talebinde bulundu. İşsizliği yüzde 9.3'e düşürmemize rağmen, büyük bir sorun olarak halen önümüzde durmaktadır. Her yıl 600 bin gencimiz iş konusunda bize müracaat ediyor. Bunların büyük bölümünün mesleki becerileri yok. Mesleki eğitimi geliştirmemiz lazım. Bizde mesleki eğitim oranı yüzde 30, dünyada ise bunun tersi'' dedi. 

Bakan Özak, Doğu Karadeniz'in Master Planı'nın hazırlandığını kaydederek, "Yayla turizmi denilince yaylaya çıkıp, gezip sonra da dönmek gibi algılanıyor. Halbuki yayla turizmi bu değil. Yörede yayla turizmini canlandırmak için Ordu'nun güneyinden başlayacak, Giresun'un ve Trabzon'un güneyinden, Gümüşhane'nin kuzeyinden, Rize'nin ve Artvin'in güneyine yolu birleştirmeyi planlıyoruz. Ancak yayla turizmi böyle gelişir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. 

Karadeniz Sahil Yolu'nun 7-8 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenecek törenle açılacağını belirten Bakan Özak, Başbakan Erdoğan'ın Batum Havalimanı'nın açılışına da katılacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 17:21:30
Güncelleme :11 Mart 2007 Pazar 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?