1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Karadeniz uşağı ABD uşağı olamaz

ABD’nin Irak’ı işgalinin yıldönümü olan 20 Mart tarihi yaklaşırken, Halkevleri Trabzon Şubesi, AK Parti Hükümeti ve ABD’yi kınayan bir basın açıklaması yaptı. Atatürk Alanı’nda Halkevleri adına yapılan basın açıklamasını okuyan Mustafa Eberliköse, ABD’nin Ortadoğu’yu sömürgeleştirme politikasının hızla sürdüğünü belirterek, Irak’ın işgalinin ardından şimdi de Suriye ve İran’ın tehdit altında olduğunu söyledi.

ABD’nin iddia edildiği gibi Ortadoğu’ya terörü önlemek için girmediğini kaydeden Eberliköse, "Artık herkes biliyor ki Amerika Ortadoğu’da, terörü önlemek için değil, kendi uşağı diktatörlükler kurmak için savaş açmıştır. AK Parti Hükümeti ve Türkiye’nin işbirlikçi sermayesi de, halkın tepkisine rağmen ABD’nin bu politikalarını desteklemiş ve Türkiye’yi işgalin ortağı haline getirmişlerdir" dedi.

Irak’ın işgalinin yıldönümü olan 20 Mart tarihi yaklaşırken ve ABD’nin İran ve Suriye’ye saldırmaya hazırlandığı bir sırada kampanya başlattıklarını söyleyen Eberliköse, kampanyanın adını ’Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak’ koyduklarını ifade etti.

Eberliköse, herkesi ABD’nin Ortadoğu işgali ve politikalarını kınamaya davet etti.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı basın açıklaması, olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kara ömer IP: 212.174.189.xxx Tarih : 18.03.2005 13:12:12
karadeniz halkının protesto kültürü gelişmemiştir.katılım 20-30 kişiyi geçmez.