2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Karadeniz uşağı 'botox'a merak sardı

Karadenizli erkeklerin en az burun estetiği kadar botox yöntemi ile yüz gençleştirmeye de önem verdikleri belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Trabzon Numune Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, estetik ameliyatların sonuçlarını ve avantajlarını gören erkeklerin en az kadınlar kadar estetik güzelliğe merak sardığını söyledi.

Uzun süre önce sadece kadınların kurtarıcısı olarak kabul edilen estetik cerrahinin erkeklerin de ilgisini çektiğini belirten Dr. Çapar, "Sanıldığının aksine estetik cerrahi girişimlerine yalnızca bayanlar değil, erkekler de sıklıkla başvurmaktadır. Örneğin burun ameliyatları konusunda erkeklerle bayanlar aynı oranda bize başvururken, göz altı ve üstündeki torbaların alınması konusunda en çok başvururu bayanlardan gelmektedir. Ancak yörede bize bunun için başvuran erkek hastalarımız da vardır. Genel olarak en sık yaptığımız estetik girişimler burun şeklinin düzeltilmesi ve burundaki tıkanıklığın açılması, göğüs büyütme, göğüs küçültme ve dikleştirme, karın germe, fazla yağların alınması, göz kapakların gerilmesi, torbaların alınması, botoxla yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve dudak kalınlaştırma operasyonlarıdır" dedi.

Estetik cerrahide son zamanlarda en az burun ameliyatları kadar rağbet gören en önemli operasyonun yüz gençleştirme operasyonları olduğunu kaydeden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, "Özellikle plastik cerrahide son gelişmelerin bir sonucu olarak bu tür operasyonlar yaygınlık kazanmaktadır. Örneğin alındaki yüz kırışıklıklarının giderilmesinde botox kullanılmakta, gene yüzdeki çizgiler yağ veya doku kokteyli enjeksiyonları ile düzeltilmekte yada daha belirgin kırışıklıklar yüz germesi (face lifting) ameliyatları ile düzeltilmektedir. Yüzde bunun haricinde gözaltı ve gözüstündeki torbaların alınması ile kişi daha zinde ve sağlıklı bir görüntüye kavuşur. Bu operasyonlara yöremizde erkeklerde başvurmakta daha zinde, daha güzel bir yüze kavuşmaktadır" diye konuştu.
Dr. Çapar, estetik cerrahiye ilginin fazla olmasının insanların insanlara daha güzel ve çekici görünmek istemelerinden kaynaklandığının altını çizerek şunları söyledi:

"Kadın olsun erkek olsun bu fark etmez. İnsan her zaman olduğundan daha güzel ve çekici görünmek ister. Güzel insan her zaman iş yaşamında olsun, eğitim hayatında olsun daha başarılı ve şanslıdır. Okul hayatında öğretmenlerinden ve arkadaşlarından daha fazla ilgi görür, iş hayatında bu durum devam eder. Eşit durumda olan iki adaydan daima güzel olan işe alınır. Böyle insanlar kendilerine olan güvenleri daha fazla olduğu için insan ilişkilerinde de daha başarılı olurlar. İşte bunun için estetik cerrahinin amacı da kişilerin özgüvenlerini kazanmalarına, insan ilişkilerinde daha başarılı ve mutlu olmalarına yardım etmektir"

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 14:52:12
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLSEV EYÜBOĞLU İRHAN IP: 85.99.41.xxx Tarih : 14.03.2005 00:23:13
BU HABER TAMAMEN MAGAZİNSEL İÇERİKLİ.DOKTOR BEY TRABZONLULARI ESTETİĞE ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR GALİBA.BEN MAÇKALI İSTANBUL DA İKAMET EDEN EŞİM VE İKİ OĞLUMLA YANİ ÜÇ TANE KARADENİZ UŞAĞIYLA YAŞIYORUM.EVET GİYİMLERİNE ÖZEN GÖSTERİRLER MODAYI YAKINDAN TAKİP EDERLER AMA BOTOX YAPTIRACAKLARINI HİÇ SANMIYORUM.ÇÜNKÜ KARADENİZ UŞAĞI KENDİNDEN EMİNDİR.DOKTOR TRABZONLUMU ACABA...