5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kartal Fırtına'ya tutuldu

Trabzonspor, 20 bin kadın ve çocuk taraftarın izlediği muhteşem maçta güçlü rakibini devirdi. Bu sezon derbilerde golle tanışan bordo-mavililer, ilk derbi galibiyetini de elde etti. Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray’ın 14 puan gerisindeki Beşiktaş ile zirveden 17 puan uzakta olan Trabzonspor, Fi-Yapı İnönü Stadı'nda kozlarını paylaştı. Yenilen tarafın bir anlamda 'şampiyonluk yarışına havlu atacağı' dev maç, baştan sona üstün oynayan konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarıda rakibine birçok önemli pozisyon veren siyah-beyazlı takım, 51. dakikada Hugo Almeida'nın kafa golüyle öne geçti. Karadeniz ekibi, 62. dakikada Burak Yılmaz'la skora eşitlik getirdi. Dakikalar 78'i gösterdiğinde ise Colman sahneye çıktı.

Bu sezon 'üç büyükler'e karşı gol atamayarak, beraberlik dahi alamayan Trabzonspor, İnönü'de kötü istatistiğine son verdi. Geçtiğimiz hafta Galatasaray'a 3-2 mağlup olan ev sahibi ise öne geçtiği mücadelede skoru korumayı başaramadı.

BEŞİKTAŞ: 1 - TRABZONSPOR: 2
Stat: Fi-Yapı İnönü
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman
Beşiktaş: Cenk, İbrahim Toraman (Dk. 70 Simao), Sivok, Sidnei, Ersan, Ernst (Dk. 80 Edu), Necip, Ekrem, Fernandes, Quaresma, Almeida (Dk. 67 Mustafa Pektemek)
Trabzonspor: Tolga, Serkan Balcı (Dk. 90+1 Ferhat Öztorun), Giray, Mustafa Yumlu, Celustka, Zokora, Colman, Adrian (Dk. 82 Aykut), Olcan, Volkan (Dk. 86 Paulo Henrique), Burak

3. kez kadın ve çocuklara

Beşiktaş, bu sezon aldığı seyircisiz oynama cezaları nedeniyle 3. kez kadın ve çocuk taraftarlar karşısında mücadele etti. Siyah-beyazlılar, daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası ve Mersin İdmanyurdu ile yapılan Spor Toto Süper Lig karşılaşmasını kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynamıştı.

20 bin taraftar

Kadın ve çocuk taraftarlar, Trabzonspor maçına diğer iki karşılaşmaya göre daha fazla ilgi gösterdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında yaklaşık 3'er bin taraftarın önünde mücadele eden Beşiktaş, Trabzonspor karşılaşmasında ise 20 bin kadın ve çocuk taraftar önünde oynadı. Önceki iki maçta sadece kapalı tribün seyircilere açılırken, bu kez tüm tribünlere taraftarlar alındı.

Trabzonsporlular da tribünü doldurdu

Trabzonsporlu kadın ve çocuk taraftarlar da karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, kendilerine ayrılan bin 600 kişilik eski açık tribündeki yerlerini doldurdular. Bordo-mavili taraftarlar, tezahüratlar ve şarkılar söyleyerek takımlarına destek verdi.

Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, bin 600 kişilik bölüme sığmayınca, maçın başlamasına kısa bir süre kala eski açık tribünün diğer bölümü de bordo-mavili taraftarlara açıldı.

Karnaval yerine döndü

Fiyapı İnönü Stadı, kadın ve çocuk taraftarların tezahüratları ve atkı şovlarıyla adeta karnaval yerine döndü. Taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolculara sevgi gösterilerinde bulunarak, tribünlere çağırdı.

Veli son anda kadrodan çıkarıldı

Beşiktaş'ta sağ arka adalesindeki ağrıları geçmeyen Veli Kavlak, son anda kadrodan çıkarıldı.

Rüştü kadroda

Kayserispor maçından sonra sakatlanan ve Spor Toto Süper Lig'de 5 karşılaşmada kadroya giremeyen Rüştü, Trabzonspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Burak-Olcan yetişti

Trabzonspor'da sakatlıkları geçen Burak Yılmaz ile Olcan Adın, ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlıkları bulunan Halil Altıntop, Glowacki, Vittek ve Cech ile sarı kart cezalısı Alanzinho ise maç kadrosunda yer almadı.

Zülfükaroğlu tribünde

Karşılaşmayı eski Beşiktaş yöneticisi Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfükaroğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten de izledi. Öte yandan Beşiktaş Kulübü'nde başkanlığa vekalet eden Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi.

Kadir İnanır'a destek

Kapalı tribünde ayrıca “Hasta olduğuna kim inanır, geçmiş olsun, yanındayız Kadir İnanır” yazılı pankart da dikkat çekti.


 

...
Yayın Tarihi : 4 Mart 2012 Pazar 21:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?