1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Katı atıklar geri kazanılacak

Trabzon'da apartman sakinleri, yöneticileri ve kapıcılar, geri kazanılabilir atıkların değerlendirilmesi konusunda eğitiliyor.

Eğitim çalışması, Trabzon Belediyesi ile Çevre Kültür Girişimcileri Derneği işbirliği sonucu başlatılan "Geri Kazanılabilir Atıkları Toplama ve Değerlendirme Projesi" kapsamında yürütülüyor. Bu proje kapsamında pilot bölge seçilen 1 No’lu Beşirli Mahallesi'nde eğitim semineri 2 .Barış sitesinde yapıldı.

Site sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminere katılanlara teşekkür eden Trabzon Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Ayşegül Nuhoğlu, "Başlattığımız katı atıkların geri dönüşüm projesiyle hem temiz bir çevre, hem de geri kazanılabilir atıkları ayrı toplamak ve değerlendirmek yöntemiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Pilot bölge seçtikleri 1 No’lu Beşirli Mahallesi'nde şu ana kadar bir tona yakın değerlendirilebilir katı atık topladıklarını dile getiren Nuhoğlu, "Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla apartmanlara broşürler dağıtarak afişler yapıştırdık. Pilot bölge seçilen bu mahallemizde başarıya ulaşmamız halinde bu projeyi Trabzon genelinde uygulamayı düşünüyoruz. Bizlere destek veren Çevre Kültür Girişimcileri Derneği'ne ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 14:44:19
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?