5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kayakçıya yapılan otopsi bitti

Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'ün yüksek kesimlerinde meydana gelen çığda hayatını kaybeden Fransız kayakçının cenazesinin önümüzdeki hafta başında ülkesine götürüleceği belirtildi.


Çaykara ilçesine bağlı turizm beldesi Uzungöl'e Heliski (helikopterle snowboard) yapmak üzere 7 Şubat tarihinde gelen ve İnanlar Otel'e yerleşen 6 kişilik Fransız Heliski grubu, dün sabah helikopterle Arpaözü Yaylası'na kayak yapmak için çıktı.

Helikopterle Rize sınırına yakın bir yere bırakılan altı kişilik gruptan Fransız kayakçı Oliver Richard Romano (44) düşen çığ altında kalarak hayatını kaybetti. Romano'nun cenazesi arkadaşları tarafından helikopterle Uzungöl beldesine getirilirken, buradan
ambulansla önce Çaykara Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Romano'nun yapılan ilk otopsisinde çığ sonucu hayatını kaybettiği, vücudunda ve kafasında herhangi bir yaralanma ibaresi olmadığı belirlendi.


Fransız kayakçının cenazesinin önümüzdeki hafta başında Trabzon'a gelecek Fransız Büyükelçiliği yetkilileri ve yakınları tarafından alınarak ülkesine götürüleceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?