30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kayıp uçağın enkazı bulundu

TRABZON'dan pazar sabahı İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalandıktan sonra radardan kaybolan özel uçağın enkazı bulundu. Henüz bilinmeyen nedenle dağa çarparak düştüğü sanılan uçaktaki İngiliz pilot Michael Newman ile yolcu olarak bulunan Pakistanlı B. Bhangoo da öldü. 

Ankara'dan perşembe günü Trabzon Havalimanı'na gelen İngiliz GXX tescil işaretli, CAG 5113 permi numaralı Sky Arrow 650 tipi tek motorlu özel uçak, 3 gün süreyle hava koşullarının düzelmesini bekledikten sonra pazar sabahı Tebriz'e gitmek üzere havalandı. Trabzon'un Çaykara ve Sürmene ilçeleri arasında radardan kaybolan uçağın ineceği alana ulaşmadığı öğrenilince, arama çalışmaları başlatıldı. Sivil Savunma ve jandarma ekiplerinin iki gün süren arama çalışmalarına helikopterler de havadan destek verdi. 

Arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterlerden biri bu sabah saat 09.30'da, Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ndeki Sıcakoba Yaylası'nda uçağın enkazını gördü. Karadan bölgeye ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre dağa çarparak düştüğü sanılan uçağın enkazında İngiliz Pilot Michael Newman ile emekli general olduğu ileari sürülen Pakistanlı yolcu B. Bhangoo'nun cesediyle karşılaştı. 

Bölge güvenlik çemberine alınırken, uçakta ölen 2 kişinin cesedi enkazdan alınarak Trabzon'a getirildi. Uçağın düşüş nedeninin saptanması için uzman ekibin bölgeye gelip inceleme yapması bekleniyor.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?