30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kayıp uçağın yeri tespit edildi

Trabzon'dan İran'a gitmek üzere önceki sabah havalanan iki kişilik uçak, kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Uçakta İngiliz pilot Mihiael Newman ile B. Bhangoo isimli bir Pakistanlı'nın bulunduğu, Trabzon'da kalan ikiliyi polisin izlediği öğrenildi. Düştüğü sanılan uçağı arama çalışmalarına bugün erken saatlerde yeniden başlandı. 

Önceki gün öğleden sonra Trabzon Havalimanından kalktıktan sonra Tebriz’e ulaşmadığı öğrenilen Sky Arrow 650T model uçağın bulunması için sivil savunma ve jandarma ekiplerince Çaykara ilçesine bağlı Sultanmurat Yaylası ve çevresinde yürütülen arama çalışmalarına akşam saatlerinde ara verilmişti. Jandarma ve sivil savunma ekipleri, bu sabahtan itibaren çalışmalara yeniden başladı.

VALİ YERİ TESPİT EDİLDİ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan havalandıktan sonra kaybolan özel uçağın yerinin tespit edildiğini bildirdi. Uçağın Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinin Vizera Yaylası’nda olduğunun belirlendiğini ifade eden Vali Okutan, belirlenen koordinatlara göre sivil savunma ve jandarma ekiplerinin uçağın belirlendiği yere gittiklerini söyledi.

SİNYAL ALINDI

Uçaktaki pilotlardan birinin cep telefonundan Trabzon’un Beşköy mevkinde sinyal alındı. AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, uçağın bulunması için dün pilotların telefonlarının sinyal takibine alınmasının ardından uçaktaki 2 pilottan birinin telefonundan bu sabah Trabzon’un Beşköy mevkinden sinyal alındı ve daha sonra bölgenin koordinatları belirlendi.
Bu gelişme üzerine arama kurtarma faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırıldı.

POLİS İZLİYORDU İDDİASI

Kaybolan uçağın pilotu ile Pakistanlı yolcusunun Trabzon'da konakladığı Nur Otel'in işletmecisi Oktay Sağır, Vatan Gazetesi'ne yaptığı açıklamada bu kişilerin polisin sıkı takibi altında olduğunu iddia etti. Sağır şunları söyledi: "Kentte gezecekleri yerler konusunda ben yönlendirdim. 3 gün kalmayı planlamıyorlardı, ancak kenti çok sevdiler. Pakistanlı turisti günde 10'a yakın kişi telefonla aradı. Ayrıca faks trafiği de oldu. Onun dışında ciddi bir adli takip de söz konusuydu. Kaza olunca, insanın aklına bir sürü soru geliyor"

OLAY

Ankara’dan İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere yola çıkan İngiltere vatandaşı Mihiael Newman ile Pakistan uyruklu B. Bhangoo’nun bulunduğu Sky Arrow 650T model uçak, yakıt ikmali yapmak üzere 10 Mayıs'ta Trabzon Havalimanı’na inmişti. Yakıt ikmalinin ardından hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle yola çıkamayan uçak, önceki gün öğle saatlerinde Tebriz’e gitmek üzere Trabzon’dan ayrılmıştı. 

Uçağın Tebriz’e ulaşmadığının Trabzon’daki yetkililere bildirilmesi üzerine Köprübaşı ve Çaykara ilçeleri ile Gümüşhane ve Bayburt ili sınırlarına yakın bölgelerde arama çalışması başlatılmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?