2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kederli bekleyiş...

Memleketi Trabzon'a izne gelirken dün akşam Tunceli'de teröristler tarafından kaçırılan Jandarma Er Coşkun Kırandi'nin ailesi hala olayın şokunu atlamazken, asker evinde hüzün ve keder dolu bir bekleyiş var.

Vatani görevini yaptığı Adıyaman'dan yıllık iznini kullanmak üzere Trabzon'a gelirken Tunceli-Pülümür Karayolu'nun 35. kilometresinde bindiği aracın önü kesilerek teröristlerce kaçırılan Jandarma Er Coşkun Kırandi'nin ailesi hala olayın şokunu atlatamazken, evde hüzünlü bir bekleyiş hakim. Coşkun Kırandi'nin Trabzon Akçaabat'taki evi olayın duyulmasının ardından geçmiş olsun dileğinde bulunanların akınına uğradı.

Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Coşkun Kırandi'nin 17 Temmuz'da kullanmayı düşündüğü yıllık iznini ailesine sürpriz yapmak için bir hafta erkene aldığı öğrenilirken, yolculuğun daha erken bitmesi için de Malatya üzerinden gelmek yerine daha tehlikeli olmasına rağmen kısa olduğu için Tunceli yolunu tercih ettiği belirtildi.

Coşkun Kırandi'nin babası 44 yaşındaki İlhan Kırandi üzüntüsünden dolayı konuşmak istemezken, amcasının oğlu Ahmet Kırandi, olayın şokunu hala atlatamadıklarını söyledi. Olaydan sonra yetkililerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Ahmet Kırandi, "Olayı gece televizyondan öğrendik. Elimizden gelen bir şey yok. Şu anda elimiz kolumuz bağlı şekilde bekliyoruz. Acımız büyük. Askerliğinin bitmesine 3 ay kalmıştı. Buraya izne geliyordu. Allah'tan ümit kesilmez. Bekliyoruz, hayırlısıyla sağlam gelsin bu bize yeter" diye konuştu.

Coşkun'un yakınları da, yetkililerin kendilerine verdiği bilgiye göre teröristlerin aracın yolunu kesip yolcuları aşağıya indirdiklerinde Coşkun'un onlara sivil kimliğini gösterdiğini, ancak otobüse binerken yakasındaki künyenin fark edilmesi üzerine asker olduğunun anlaşıldığını söyledi. Otobüs yolcularının Coşkun'u vermemek için direndiği belirtilirken, örgüt mensuplarının "Biz ona zarar vermeyeceğiz. Bizim onunla işimiz yok. 2 gün içinde de serbest bırakırız" diyerek Coşkun'u alıp götürdükleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 14:23:08
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 15:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?