30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KEİ gümrük uzmanları toplantısı başladı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'ne (KEİ) üye ülkeler Gümrük Uzmanları Çalışma Grubu Toplantısı, Trabzon'da başladı.

Usta Otel'de yapılan 2 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Gümrük Müsteşarlığı Daire Başkanı Hasan Köseoğlu, 1992 yılında İstanbul'da temeli atılan KEİ'nin 200 milyon kilometrekarelik bir alanda yaşayan 350 milyon kişinin huzur ve refahı için faaliyet gösterdiğini belirterek söz konusu üye ülkeler arasında ticaret hacminin yıllık 300 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Üye ülkeler arasında gümrük alanında iş birliğinin artırılmasının KEİ'nin en önemli faaliyetleri arasında bulunduğunu belirten Köseoğlu, "Gümrük Uzmanları Çalışma Grubu da, gümrük işlemlerinin uyumlulaştırılması ve basitleştirilmesi alanında faaliyet göstermekte ve bölge ülkeleri arasında ticaretin artırılması yönünde son derece faydalı çalışmalar yapmaktadır" dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise daha önce İstanbul'da yapılan toplantının Trabzon'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekonomik iş birliğinden amacın Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında iş birliğini pazar ekonomisinin prensiplerine uygun olarak geliştirmek ve dünya ekonomisine katkıda bulunmak olarak açıklayan Okutan, yapılan toplantının da bu amaca uygun düzenlendiğini söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Gümrük Uzmanları Çalışma Grubu Toplantısı'na üye ülkelerden Ermenistan temsilcisi katılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 16:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?