30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KEİ TIR Kervanı Trabzon'da

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) himayesinde Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ve KEİ Kara Taşıma Dernekleri Birliği (BSEC-URTA) tarafından düzenlenen KEİ Karadeniz Çevre Otoyolu TIR Kervanı, Trabzon'da törenle karşılandı. 

Sarp Sınır Kapısı'ndan dün Türkiye'ye giriş yapan TIR Kervanı için bugün Trabzon Belediyesi önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Törene, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KEİ Genel Sekreteri Büyükelçi Leonidas Chrysanthopoulos, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ile davetliler katıldı. 

Törende konuşan Vali Nuri Okutan, Trabzon'un tarihi İpek Yolu'na da ev sahipliği yapan bir coğrafyada bulunduğunu hatırlattı. TIR'ların, geçtikleri ülkelerdeki sevgiye, barışa, refaha, dostluğa katkıda bulunduğuna dikkat çeken Vali Okutan, "Ben TIR'ları kullanan arkadaşlarımızı şoför olarak değil, birer barış, dostluk elçisi olarak görüyorum" dedi. 

KEİ Genel Sekreteri Büyükelçi Leonidas Chrysanthopoulos ise "Kervanda bulunan ve 12 ülkeden gelen TIR şoförleri, politikacılardan bile daha iyi bir şekilde geçtikleri ülkelerdekilerle iletişim kurmayı başarmış durumdalar. Kervanın, yapılması planlanan 7 bin 500 kilometrelik Karadeniz Çevre Yolu ve Karadeniz ekonomik işbirliğine katkı yapacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Türk şoför Özcan Çankaya ise TIR şoförleri adına yaptığı konuşmada, geçtikleri ülkelerde, özellikle gümrüklerde yaşadıkları sıkıntılara değinerek sorunlarının çözümü konusunda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Kervan 19 Nisan 2007 tarihinde Belgrad'dan yola çıkarak şu ana kadar Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ı gezdi. Bu 12 ülkenin birer TIR'ından oluşan kervan, yolculuğunu 28 Mayıs'ta İstanbul'da tamamlayacak.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 18:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?