30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kıbrıs Girit olma yolunda

Kıbrıslı gazeteci yazar Ayşe Kocatürk, Kıbrıs'ın son birkaç yıldır izlenen yanlış politikalar yüzünden hızla Girit olma yolunda ilerlediğini öne sürdü.

Ayşe Kocatürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "Kıbrıs'ın Dünü, Bugünü ve Geleceği' konulu konferansta konuştu. Konferanstan önce Kıbrıs'ın tarihi geçmişi ile ilgili bir slayt gösterisi düzenlendi. Daha sonra konuşan Kocatürk, Kıbrıs'ın son yıllarda izlenen yanlış politikalar sebebiyle hızla Girit olma yolunda ilerlediğini ve bu yolda hem Kıbrıs hükümeti hem de anavatan Türkiye tarafından yalnız bırakıldıklarını savundu. Kocatürk, 2002 yılından beri Kıbrıs'taki kırmızı çizgilerin hızla ortadan kalktığını savundu. Kocatürk, anavatan Türkiye ile Kıbrıs'ta insanların da farklı şekillerde gündem ve Kıbrıs davasından uzaklaştırılmak istendiğini söyledi.

Batılı ülkelerin, Kıbrıs'ı Rum ve Yunanların istediği şekilde birleştirmek istediklerini ve bunun Kıbrıs'ın sonu anlamına geleceğini belirten Kocatürk, Türkiye ve Kıbrıs'ta bu davaya inanan insanlar varolduğu sürece umutlarını kaybetmediklerini ve Kıbrıs üzerinde oynanan oyunların da gerçekleşmeyeceğini anlattı. Ayşe Kocatürk, daha sonra dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 17:28:44
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 17:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?