1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Kırgız Gülnura bebeğini istiyor

Dubai’ye çalışmaya giderken bakması için bıraktığı bebeğini nüfusuna geçiren bakıcıya karşı hukuk mücadelesi başlatan Gülnura’nın gözyaşları dinmiyor.

Kırgizistan’da bir Türk genci ile yaşadığı beraberlikten hamile kaldıktan sonra Türkiye’ye gelerek Trabzon Doğum Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren Gülnura Toktomambetova, bakım için verdiği kızını nüfusuna geçiren bakıcı kadına dava açtı. İddiaya göre 2.5 yıl önce bir kız çocuğu dünyaya getiren Gülnura Toktomambetova, kızını 2 aylıkken 120 dolar karşılığında anlaştığı bakıcı Nermin Boğuşlu’ya emanet ederek çalışmaya başladı. Altı ay sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından sınırdışı edilen Gülnura Toktomambetova çocuğunu yanına alamadan memleketine dönmek zorunda kaldı. 1.5 yıl Türkiye’ye girişi yasaklanan Gülnura para kazanıp kızının bakımı için gönderebilmek amacıyla Kırgızistan’dan Dubai’ye gitti. Kızının, Boğuşlu ile güvende olduğunu düşünen anne Gülnura, Dubai’den arayarak bakıcı ve kızıyla bağlantısını koparmadı.

PARAYI VERMEYE RAZI OLDU
Dubai’ye gittikten sonra para kazanmaya başlayan Gülnura Türkiye’deki kızının bakıcısını arayarak 150 Dolara çıkardığı aylık ödemeler karşılığında kızına iyi bakılmasını, en yakın zamanda gelip kızını alacağını söyledi. Ve bir buçuk yıl dolduğunda büyük bir şok yaşadı. Bakıcı kızını görebilmesi için 5 milyar lira istiyordu. Toktomambetova sonrasını şöyle anlattı; "Bunun üzerine para biriktirmek için Marmaris’te çalışmaya başladım. İki ay sonra Trabzon’a yine gittim ama Boğuşlu beni evinden kovdu. Artık parayı versem de çocuğu göremeyeceğimi söyledi."

ÇOKTAN NÜFUSUNA GEÇİRMİŞ
Kızının başkasının nüfusuna geçirildiğini, Boğuşlu’yu şikayet etmek için gittiği karakolda öğrendiğini belirten genç kadın, "Şikayetimden kısa bir süre sonra gözaltına alınarak karakola getirilen Nermin Boğuşlu bakması için ona bıraktığım çocuğumun kendi çocuğu olduğunu söyledi. Üstelik kızım için bir nüfus kağıdı da çıkarmıştı" dedi. Kırgızistanlı annenin şikayeti üzerine Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında dava açılan Nermin Boğuşlu halen alıkoyma suçundan yargılanıyor.
Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?