1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Kızgın köylüler ocağı kapattı

Trabzon Merkez Dolaylı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, köylerinde bulunan ve ev ve arazilerine zarar veren özel sektöre ait taş ocağının kapatılması için bir eylem yaptı.

Trabzon Merkez Dolaylı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, Karadeniz Sahil Yolu inşaatında kullanılmak üzere dolgu malzemesi çıkartılan köylerindeki özel sektöre ait taş ocağının kapatılması için eylem yaparak iş makinelerinin çalışmasını bir süre engelledi.

Taş ocağında bir seferde daha fazla kütle koparılması için kanunda izin verilenin çok üzerinde patlayıcı malzeme kullanıldığını ve köyde büyük sarsıntılar meydana geldiğini belirten Köy Muhtarı Selami Durmuş, yetkililere seslenerek bu durumun önüne geçilmesini istedi. Taş ocağında kontrollü patlatma yapılması durumunda çalışmalara karşı olmadıklarını kaydeden Muhtar Durmuş, "Yeter ki bizi mağdur etmesinler. Yada köyümüzü boşaltarak bizi başka bir alana nakletsinler. Bugün burada sadece sesimizi duyurmak istedik. Çalışmalar böyle devam ederse, taş ocağındaki faaliyetlere kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Patlamalar sırasında büyük gürültü ve sarsıntılarla kendilerini evlerden dışarı attıklarını ve çok büyük korku yaşadıklarını belirten köy halkı ise Türk bayrağı ile yaptıkları eylemde, "Evlerimiz başımıza yıkılıyor. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Deprem oluyor diye kendimizi evlerimizden dışarı atıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Bizi mağdur etmesinler. Gerekirse burada yatacağız ve taş ocağını çalıştırmayacağız" diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Öte yandan aynı köyde faaliyet gösteren ve taş ocağına 500 metre uzaklıkta bulunan Hekimoğlu Şirketler Grubu’na ait döküm fabrikasının çatısı ve iş makinelerine da patlamaların ardından kopan kaya parçaları isabet etmiş, şirket çalışanları can güvenliklerinin bulunmadığını ileri sürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:52:05
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?