30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kızılay'dan Ramazan yardımları

Kızılay Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Niyazi Sürmen, Ramazan ayında ihtiyaçlı kimselere çeşitli yardımlar yaptıklarını belirterek bu yardımların gizli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Sürmen, derneğin Ramazan ayında yaptığı çalışmaları Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Kızılay Trabzon Şubesi'nin Ramazan ayı münasebetiyle birçok etkinliğe imza attığını, bunların içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılanların çok farklı bir yer tuttuğunu belirten Sürmen, “Öğrencilerimize okul çantası, kırtasiye malzemeleri, defter, kalem, dosya gibi malzeme dağıtımı yaptık. Yine 5 farklı pilot bölge tespit edilerek Ata, Atatürk, Yunus Emre, Çömlekçi ve Zafer ilköğretim okullarına her şeyin başı sağlık diyerek süt, dış fırçası, diş macunu ve kırtasiye malzemeleri dağıtımını da gerçekleştirdik” dedi.

Fakir insanlara her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında bin koli kumanya malzemesi dağıttıklarını kaydeden Sürmen, vatandaşların reklam ve rencide olmamaları için bu yardımların gizli yapıldığını dile getirdi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban yardımlarını da beklediklerini belirten Sürmen, “Kızılay’a kurban bağışlarının yapılmasını duyarlı Trabzon halkımızdan bekliyoruz. Dini kurallara uygun olarak kurbanlarımızı kestiriyoruz. Kurbanı bir hoca, bir veteriner, bir kasap eşliğinde ve hijyenik şartlarda Et Balık Kurumu müesseselerinde kestiriyoruz. Sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyunca et yenilebilmesi için 2,5 kilogramlık kutular haline getirip yılın muhtelif aylarında bu dağıtımı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Sürmen, sıcak yemek dağıtımına da başladıklarını ve pilot olarak tespit ettikleri yerlerde varlıklı aileler tarafından pişirilen yemekleri, fakir ailelere Ramazan ayı boyunca dağıtmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 13:47:51
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 13:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?