5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kızını vuran babaya beraat

Trabzon merkeze bağlı Akoluk beldesi'nde 1,5 yıl önce evlerinin önünde oyun oynarken başına isabet eden kör kurşunla hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yasemin Odabaş’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan baba hakkında kesin inandırıcı delil bulunamadığından beraat kararı verildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan baba K.O. (46) hazır bulundu. Hakkında "Kendi çocuğunu taksirle ölümüne neden olmak" suçundan dava açılan baba K.O., önceki ifadesinde olayın nasıl olduğunu görmediğini kızını yaralı olarak eşinin yanında gördüğünü ve kendisinin silahı bile olmadığını belirterek “Takdir mahkemenin” dedi. Mahkeme heyeti sanık K.O. için, "Kasten çocuğunu öldürmek suçunu işlediğine ilişkin savunmasının aksine mahkumiyetine yetecek kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği ve sanığın suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.

Mahkeme heyeti sanık K.O.'yu yasak silah bulundurmak suçundan 1 yıl 6 ay ağır hapis cezası verirken, bu cezasını daha sonra 500 TL paraya çevirdi.  Öte yandan 18 Mart 2008 günü Trabzon'un merkeze bağlı Akoluk beldesinde meydana gelen olayda Yasemin Odabaş (9) evlerinin önündeki fındık bahçesinde oyun oynarken kör bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, ardından da ailesi tarafından kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Jandarma ekipleri yaptığı soruşturmada, olaydan 3 gün sonra baba K.O.'yı şüpheli olarak gözaltına almasının ardından K.O. çıkartıldığı mahkemede sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 11:47:42
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 12:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?