30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KOBİ'lere sıfır faizli kredi

Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası, KOBİ'lere sıfır faizli, 100 bin dolara kadar ve 6 ay vadeli kredi verecek. 

KOBİ'lere 'ihracat destek kredisi' ve 'kayıtlı eleman istihdamını destek kredisi' ödemeyi kabul eden üç banka anlaşma protokolünü imzaladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine, Bakan Ali Coşkun, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Bilal Karaman, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve sektör temsilcileri katıldı. 

Törende konuşan Bakan Coşkun, şimdiye kadar küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) çok sık tartışıldığını belirterek, "Söylem bitti artık eylem başlıyor" dedi. Coşkun, KOSGEB'in yeniden yapılandırılmasıyla 22 grupta 38 teşvik getirdiklerini ifade etti. Almanya'nın Hannover kentinde yapılacak sanayi fuarına Türkiye'den 258 kuruluşun katılacağını anlatan Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu ay bu ülkeye gideceklerini kaydetti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Bilal Karaman, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise yaptıkları konuşmada, anlaşmaya taraf oldukları için mutlu olduklarını bildirdiler.

Toplantıda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Vekili Bendevi Palandöken ise sıfır faizli destek kredisinin esnaf ve sanatkarların ufkunu genişleteceğini söyledi. Sıfır faizli krediden, KOSGEB Kuruluş Kanunu ve KOSGEB Destekleri Yönetmeliği kapsamında bulunan, çalışan sayısı 250'den az olan, yıllık net satış hasılatı ya da bilançosu 20 milyon YTL'yi aşmayan KOBİ'ler yararlanabilecek. Kredi en fazla 100 bin dolar olacak ve alınan para 6 ayda ödenecek. Bankalara kredinin faizini KOSGEB ödeyecek.
iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 12:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mevlüt coşkun IP: 88.228.103.xxx Tarih : 3.11.2007 12:03:05

aslında haber başlığını okuyunca çok ümitlendim ama 6 ay büyük engel bu kısa sürede güvenip nasıl bi iş yapabilirsiniz.ve koyulan maddeler güzel gibi gelsede düşündürücü küçük ölçekli kobiler değilde daha büyük ölçekliler için dahada büyüme yolunda önemli, bir fırsat. Allah hayırlı uğurlu etsin.