30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Komşu'ya Glock servisi

Trabzon polisinin yaptığı bir çalışma sonucu İstanbul'dan Trabzon'a gönderilen Glock marka 2 adet silah ele geçirildi. Silahları satın aldığı öne sürülen kişinin, Rahip Santoro cinayetini işleyen O.A'nın ailesinin işyeri komşusu olması dikkat çekti. 

Önceki gün İstanbul'dan kalkan bir otobüse verilen kolide tabanca olduğu istihbaratını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Trabzon Otogarı'ndan gönderiyi alan Ruşen U. ve Muammer K'yı gözaltına aldı. Koliden 9 mm çapında 2 adet Glock marka silah şarjörleriyle ele geçirildi.

Ele geçirilen silahların, Rahip Santoro cinayeti silahıyla aynı tür olması, gözleri yeniden Trabzon'a çevirdi. Koliden 'hayalet silah' olarak tabir edilen ve genellikle suikastlerde kullanılan tabancaların çıkması Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

OA'NIN KOMŞUSU ÇIKTI

Gözaltına alınan iki zanlının sorgulamasında polis, silahların, Trabzon'un Çömlekçi Mahallesi'nde otel işletmeciliği yapan İzzet S. adlı kişiye satıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine İzzet S. de gözaltına alındı. İzzet S'nin Emniyet'te susma hakkını kullandığı ve ifade vermekten kaçındığı belirtildi. Silahların gittiği mahallede otel işletmeciliği yapan İzzet S'nin, Rahip Santoro'yu öldüren O.A'nın ağabeyi ve babasının işyeri komşusu olması dikkat çekti. Öte yandan, O.A'nın babası ve ağabeyine ait AKDİN adlı bir diş laboratuvarı bulunuyor.

İKİ SALDIRIDA DA GLOCK

Bir yıl önce O.A. yine Çömlekçi semtinde kafe işletmeciliği yapan ağabeyi Alpaslan A'nın Glock marka silahıyla İtalyan Kilisesi papazı Andrea Santoro'yu öldürmüştü. Danıştay saldırısında da yine Glock tabanca kullanmıştı.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 13:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?