5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kömür satıcılarına sıkı denetim

TRABZON'DA KÖMÜR SATICILARINA DENETİM

Trabzon Belediyesi Temizlik İşleri ile Zabıta Müdürlüğü ekibi, kent genelinde kömür satışı yapan esnafı denetledi.

Çevre Kanunu'nda yer alan "Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Yönetmeliği" gereği kontrollerini aralıksız sürdüren denetim ekipleri, yönetmeliğe uygun olmayan kömür satışını engelleyerek aşırı hava kirliliğinin önüne geçmeyi amaçladı.

Denetimlerde, kömür satışı yapan işyerlerinin "Katı Yakıt Satıcı Kayıt Belgeleri" ile "Satış İzin Belgesi" olup olmadığını denetleyen ekipler ayrıca kömür torbalarının üzerindeki ısı değerleri ve özelliklerinin yönetmeliğe uygunluğunu da kontrol ediyor.

Gerek görülmesi halinde torbalardan numune alıp yetki belgesi almış laboratuvarlarda incelenmek üzere tahlil yaptıran denetim ekibi, Çevre Kanunu yönetmeliklerinde belirlenen standartlara uymayan kömür üretimi ve satışı yapan firmalar hakkında yasal işlem yapıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kış ayı münasebetiyle kent genelinde aşırı kömür kullanımından kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmek için kömür satışı yapan işyerlerine yönelik yaptıkları denetimleri artırdıklarını söyledi. Ekiplerin denetimlerde satışı yapılan kömürlerin kalitesinin yanında ısı değerlerinin de belirlenen yönetmeliklere uygunluğunu denetlediğini anlatan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: "Ayrıca kömür satışı yapan esnafın gerekli satış belgeleri olup olmadığı kontrol

ediliyor. Gerekli görüldüğü takdirde kömür torbalarından numune alarak yetki belgesi almış laboratuvarlara gönderip tahlil yaptırıyor. Belirlenen standartlar dışında kömür üretimi ve satışı yapan firmalar hakkında yasal işlem yapılıyor. Şimdiye kadar yapılan numune denetimlerinde bir olumsuzluğa rastlanmadı. Temiz bir hava solumak için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir."

TRABZON'DA KÖMÜR SATICILARINA DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 13:57:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?