30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kongreyi kim erteletti?

Trabzonspor'da hafta sonu yapılması planlanan olağan genel kurulun ertelenmesine neden olan kongre üyesi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Trabzonspor'un 15-16 Aralık 2007 tarihlerinde gerçekleşmesi gereken genel kurulu öncesinde Seyfullah Hacımüftüoğlu, İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçesinde, 2007 yılı aidatını yatırmamış olması nedeniyle genel kurul toplantısına katılacaklar listesinde yer almadığını, bu uygulamanın yanlış olduğunu belirtmişti.

Başvuru sonrasında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 20.11.2007 gün ve 3624 sayılı yazısıyla konu hakkındaki görüşünü bildirmiş, bu görüş Trabzon Valiliği'nin 20.11.2007 gün ve 2039 sayılı yazısı içeriğinde aynı şekliyle yer verilmek suretiyle belirtilen nedenlerle Dernek Tüzüğü'nün değiştirilmesi istenmişti. Trabzon Valiliği'nin tüzük değişikliği yapılmasını istemesi üzerine Trabzonspor Kulübü, konuyu Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne götürmüş ve genel kuruldan önce kararın kesinleşmeyeceği gerekçesiyle Bordo-mavili yönetim kurulu, genel kurulun ileri bir tarihe ertelenmesine karar vermişti.

Tüm bu yaşanan gelişmelere neden olan ve İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dilekçe ile kongrenin ertelenmesi sürecini başlatan kişinin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu (47) olduğu belirlendi. Trabzon-Çaykara doğumlu olan Hacımüftüoğlu, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra 2005 yılında Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcılığı'na, daha sonra Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na, ardından da Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi.

Bürokrasi tarihine 'kaymakamlıktan Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na' en uzun atlayışı yapmış kişi olarak geçen Hacımüftüoğlu'nun bakanlığı ile ilgili ABD'de bulunduğu ve hafta sonu ABD'den Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Öte yandan Hacımüftüoğlu'nun üyesi olduğu Türk İdareciler Derneği'nin internet sitesinde biyografisinin bulunduğu bölüme bazı Trabzonsporlu taraftarların mail atarak Hacımüftüoğlu'na yazdıkları yorumlarla kongrenin ertelenmesine neden olması nedeniyle büyük tepki gösterdikleri gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 15:32:24
Güncelleme :13 Aralık 2007 Perşembe 15:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?