30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Köylerin içme suyu sorunu bitiyor

Trabzon'da 25 köy ile 162 eklentisine sağlıklı içmesuyu sağlayacak olan Arsin Işıklı-Başdurak Grup İçmesuyu Projesi'ne başlandı. 

Trabzon’un kırsalında bugüne kadar yapılacak olan en büyük içmesuyu yatırımı olarak kabul edilen projenin yaklaşık 1,5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Toplam 8 milyon 397 bin YTL'ye mal olması beklenen içmesuyu projesinde 88 bin 220 metre plastik boru ile 22 bin 235 metre çelik boru kullanılacak 

Trabzon İl Genel Sekreterliği tarafından 2006 yılında ihalesi yapılan ve ilgili yapımcı firmaya iş yeri teslimi yapılan Arsin Işıklı-Başdurak İçmesuyu projesi tamamlandığında Arsin’in Çilekli, Çubuklu, Bilek, Elmaalan, Harmanlı, Işıklı, Karaca, Örnek, Özlü, Yeşilköy, Yolüstü, Yeniköy, Başdurak, Güneyce, Oğuz ve Çardaklı; Araklı’nın Yiğitözü, Yeşilce,Ortaköy, Taşönü, Karşıyaka, Buzluca ve Yalıboy ile Yomra’dan Yenice ve Yokuşlu köyleri sağlıklı içmesuyuna kavuşacak 

Trabzon’un en büyük içmesuyu yatırımı olarak değerlendirilen Arsin Işıklı-Başdurak Grup İçmesuyu inşaatının 25 Ocak 2009 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.
Ana kaynağı Yanbolu Deresi'nin Dumanlı Köyü Ayna Köprüsü olan projede 83.000 lt/sn su, yapılacak bentle alınıp beton kanalla çökertme havuzlarına aktarılacak. 

Proje kapmasında yer alan Arsin ilçesi köyleri ilçe merkezine 4-15 km, Araklı ilçesi köyleri 3-10 km ve Yomra ilçesi köyleri 5-10 km uzaklıkta yer alıyor.
Trabzon İl Genel Sekreterliği yetkilileri, havaların iyi gitmesi ile iş proğramına uygun şekilde çalışmaların yürütüldüğünü belirttiler. Şu anda, ana kaynakta şantiye kuran yapımcı firma, çelik boruların montesini sürdürüyor. 


İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?