30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KPDS başvuruları 19 Mart'ta başlıyor

Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'na (KPDS) başvurular 19 Mart'ta başlıyor. 

Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sınav, 6 Mayıs'ta Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da yapılacak. 

Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'na göre çalışanlarla kadro karşılığı sözleşmeli personel ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katılabilecek. Personelinin yabancı dil seviyesini tespit etmek isteyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel de sınava girebilecek. 

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlarla diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında mütercim ve tercüman ya da bilgi işlem çözümleyicisi ve programcısı olarak görev yapanlar ile bu görevler için başvuruda bulunacaklar, ayrıca herhangi bir kurumda çalışmamakla birlikte yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyen fakülte ve yüksekokul mezunlarının da bu sınava katılabilecekler. 

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunanca'dan yapılacak. Yatırım hizmetlerindeki çalışmaları nedeniyle yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyenler, sadece Almanca, İngilizce ve Fransızca'dan sınava girebilecek. Sınava başvurmak isteyenlerin, valiliklerin il ve ilçelerde kurdukları bürolarla üniversite rektörlüklerinden, KKTC'de ikamet edenlerin ise Lefkoşa'daki ÖSYM temsilciliğinden 19-26 Mart tarihleri arasında, önce ''Başvurma Koşullarına İlişkin Bazı Açıklamalar'' metnini almaları gerekiyor. Sınav ücreti olan 40 YTL Ziraaat Bankası hesabına yatıranlar banka dekontunu gösterdikleri takdirde başvurma belgesi ve kılavuz alabilecekler.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 15:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?