3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

KTÜ öğrencilerinden Fransa'ya tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Derneği Başkanı Adem Şahin, sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı"nın kabul edilmesine tepki göstererek, bu yasanın Fransa devletinin bir ayıbı olduğunu söyledi. 

Kanuni Kampüsü'ndeki dernek binalarında bir açıklama yapan Şahin, Fransa'nın uzun süredir aslı astarı olmayan Ermeni soykırımını anlamsız bir şekilde gündemde tuttuğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Ermeni soykırımını inkar etmeyi de suçtan sayacak yasa tasarını meclisten geçirdi. Bu tasarının meclisten geçmesi, Fransa'nın bilim adamlarını ve tarihçilerini büyük hayret ve üzüntü içinde bırakmıştır. Gerici ortaçağ zihniyetine benzeyen bu yasa Ermeni asıllı bir Fransız milletvekilinin çabaları sonucu Fransa Meclisi'nden geçerek, Fransa devletinin ayıbı olmuştur. Unutulmamalıdır ki tarihte ülkemizin güneyinde Fransızlar tarafından silahlandırılan ve kışkırtılan Ermeniler'in doğuda Ermenistan Ermenileri ile birleşerek cennet vatanımızda ele geçirdikleri ve işgal ettikleri sınır ile çevrelerinde Müslüman halka çeşitli zulümler uygulamış ve katliamlar yapmışlardır. Şu çok iyi bilinmelidir ki Fransa'nın çıkardığı veya çıkaracağı yasalarla tarihi gerçekler değişmez, değiştirilemez" dedi. 

Fransa'yı dernek olarak kınadıklarını kaydeden Şahin, "Ayrıca geçtiğimiz günlerde sahiplerine kavuşan Nobel ödüllerinden biride bilindiği gibi Orhan Pamuk'a verilmiştir. Son dönemde dünya gündemini yersiz yere meşgul eden ve Türkiye'yi ülkeler nezdinde haksız suçlamalarla karşı karşıya bırakan Orhan Pamuk'un ödülü ve Türk edebiyatı adına alınmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 17:38:38
Güncelleme :17 Ekim 2006 Salı 17:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kara IP: 88.229.14.xxx Tarih : 20.10.2006 23:37:42
fransayı kınayacağınıza gidin rektörlüğü kınayın.alınan 25 milyonları kınayın.yök ü kınayın. kendi sorunlarınızla bir uğraşın hele .veya uğraşanlara engel olmayın.