30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KTÜ'de hamsi şöleni

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) yapılan geleneksel hamsi şöleninde, yüzlerce öğrenci 1,5 ton hamsi ızgarasını bir saatte tüketti.

KTÜ Kanuni Kampusu içinde yer alan Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun önünde gerçekleştirilen hamsi şölenine Trabzon Valisi Nuri Okutan, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. KTÜ'de öğrenim gören öğrencilerden bazıları ilk kez yedikleri hamsi ızgarasının tadını çok beğendiklerini söyledi. Alanda kurulan çok sayıdaki mangalda pişirilen hamsiler, söğüş ve tahin helvası eşliğinde kısa sürede tüketilirken, öğrenciler uygulamayı çok beğendiklerini belirterek üniversite yönetimine teşekkür etti. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, hamsi ızgarasının ardından kemençe eşliğinde horon tepti, kolbastı oynadı.

Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, geçen yıl ilki düzenlenen hamsi şöleninin bu yıl ikincisini yaptıklarını dile getirerek amacın üniversite yönetimi, çalışanları ve öğrencilerle birlikte dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Bu sayede üniversiteye dışarıdan gelen öğrencilerin de yöreye özgü bir balık çeşidi olan hamsiyi tatmasının sağlandığını da anlatan Özen, uygulamayı gelecek yıllarda da devam ettirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Trabzon dışından üniversiteye gelen bazı öğrenciler ilk kez yedikleri ve çok faydalı olduğunu duydukları hamsiyi çok beğendiklerini ve daha faydalı olması için kılçığıyla yediklerini söyledi. Bir öğrencinin, "Ben 25 senedir sabah akşam yiyorum. Yoksa bu dersler çekilmez" şeklindeki yorumu kahkahaya yol açtı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 17:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nursen on IP: 88.244.174.xxx Tarih : 3.12.2007 21:48:18

KATÜ de yapılan Hamsi şöleni için ünüversite yönetimini kutluyor, bu yıl elekrik elektronik bölümünü kazanan oğlum murata ve tüm öğrencilere sınavlarda başarılar dliyorum Sakarya'dan selamlar