4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

KTÜ'de mezuniyet şöleni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 39. mezunlarını verdi. 

KTÜ Çim Futbol Sahası'nda dün akşam yapılan 39. mezuniyet törenine çok sayıda öğrenci yakınının yanı sıra Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Rize Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından KTÜ Rektörü İbrahim Özen yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerin artık birer meslek sahibi olduklarını ifade ederek kendilerine yeni hayatlarında başarılar diledi.
Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise eğitim sürecinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. Vali Yavuzdemir, üniversite diplomasının meslekle ilgili temel bilgileri kazandırdığını, asla tek başına yeterli olmadığına dikkat çeken Vali Yavuzdemir, "Yaşadığınız sürece mevcut bilgi birikiminiz üzerine ilaveler yapmak zorundasınız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için nitelikli elemana ihtiyacımız vardır. Kendi alanınızda mastır ve doktora imkanlarını arayınız. Çünkü çalışma hayatında hep nitelikli insan ön plandadır. Gerek kamu sektörü, gerekse özel sektör bugün hep nitelikli eleman aramakta ve artıları daha çok olanı tercih etmektedir. Kısacası yaşamınız baştan sona mücadeledir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından bölümlerinde ilk sırayı alan başarılı öğrencilere diplomaları Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Rize Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Trabzon Başsavcısı Burhan Çobanoğlu tarafından verilirken, yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin mezun olduğu belirtildi. 

Öte yandan Fatih Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nde okuyan 23 yaşındaki Mesut Coşkun koltuk değnekleriyle törene gelmesi dikkat çekti. 1989 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu bir ayağını kaybeden Coşkun, diplomasını alırken mutlu olduğunu söylerken, okumanın hiçbir engel tanımayacağını söyledi. Törenin ardında sanatçı İsmail Türüt'ün verdiği konserle öğrencilerle törene gelen çok sayıda veliler doyasıya eğlendi.
mezuniyetmezuniyet
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 11:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?