30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KTÜ'de mezuniyet töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 40. yıl mezunlarını verdi.
KTÜ Kanuni Kampüsü'ndeki Futbol Sahası'nda yapılan 40. mezuniyet törenine öğrenciler, aileleri, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in yanı sıra davetliler katıldı.


Törende konuşan KTÜ Rektörü İbrahim Özen mezun olan öğrencilerin artık birer meslek sahibi olduklarını ifade ederek, "Bugüne kadar geçen yüksek öğretim döneminiz, sizin kişiliğinizin geliştiği, olgunlaştığı yıllardır. Ancak hızla gelişen ve globalleşen dünyamızda amansız bir yarışın var olduğunu, bu rekabetin de kaliteyi zorunlu kıldığını hiçbir zaman unutmayınız" dedi.


KTÜ mezunu olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise 21. yüzyılın bilgiyi elinde tutanların yılı olacağını belirterek, "Mezunu ve mezunu olmaktan büyük gurur duyduğum KTÜ kuruluşunun 53. yılı, eğitim ve öğretime başlamasının 44. yılı, mezuniyetlerinin 40 yılında sizlere hitap etmekten son derece mutluyum ve heyecanlıyım. Gerçekten bu gurur tablosunu görünce gururlanıyoruz. Bizler barakalarda okuduk. 1967'de buranın ilk talebelerindendik. O zaman 250 öğrenci vardı. Hocalarımız azdı, insanlar azdı.


Bu müthiş şartları ve sizleri gördükten sonra üniversitemizle ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından doktora diploması almaya hak kazanan öğrencilere diplamalarını ve plaketlerini verdi. KTÜ Rektörü İbrahim Özen ise 2006-2007 Eğitim ve Öğretim dönemini 1. bitiren Nurten Şahin'e, 2. bitiren İlknur Reisoğlu ile 3. bitiren Ayşegül Akçak'a diplomaları ile birlikte hediyelerini verdi. Bölümlerini dereceyle bitiren başarılı öğrencilere ise bölüm başkanları diplomalarını verdi.
Diploma töreninde öğrencilerin hepsine birer Türk bayrağı hediye edilirken, ellerinde Türk bayrakları ile seyircileri selamlayan gençler, toplu olarak keplerini havaya atarken, Karadenizli sanatçı Volkan Konak'ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla öğrenciler ve yakınları eğlendiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 23:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?