5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

KTÜ'de öğrenciler açlık grevinde

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü girişinde bugün bir grup öğrenci, eğitim haklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle açlık grevine başladı.

KTÜ Kanuni Kampüsü A Kapısı girişinde toplanan KTÜ Öğrenci Kollektifi üyeleri adına Koray Karadağ isimli öğrenci basın açıklamasını okudu. KTÜ Yönetimi'nin üniversiteler tarihine açtığı soruşturmalar, verdiği cezalarla geçmeye kararlı olduğunu belirten Karadağ, şöyle konuştu: "30 üzerinde üniversiteli hakkında yürütülen, 70'in üzerinde soruşturmaya her geçen gün yenileri ekleniyor.

Son olarak 21 Mayıs tarihinde KTÜ rektörlük binası önünde rektörlüğün yardımıyla kimliği tahmin etmenin zor olmadığı kişilerce ailelerimize gönderilen skandal oluşturan mektup ve hakkımızda yürütülen soruşturmalarla ilgili yaptığımız basın açıklaması sebebiyle 25 üniversiteliye daha soruşturma açıldı. Biz cezaların geri çekilmesini isterken üniversite yönetimi eğitim hakkımızı elimizden tamamıyla almak için yeni cezalar vermeye çaba sarf ediyor."

 Yasal süreçle birlikte bugün itibariyle eğitim hakkımızı elimizden alan hayatlarımızı karartan cezaların çekilmesi ve tüm soruşturmaların iptal edilmesi talebiyle burada altı üniversite öğrencisi olarak açlık grevine başladıklarını anlatan Karadağ, sözlerine şöyle devam etti: "Demokratik üniversite nöbeti olarak başlattığımız açlık grevimizi sınav haklarımızı alıncaya kadar sürdüreceğiz. Direncimizin, fizik yeterliliğimizin bize izin verdiği ölçüde bu öğrenci düşmanı, vicdanları nasır tutmuş insanların karşısında olacağız."
Basın açıklamasının ardından destek amaçlı gelen arkadaşları giriş kapısından ayrılırken diğer altı öğrenci KTÜ giriş kapısı önünde oturarak açlık grevine başladılar.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?