5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

KTÜ'de oturma eylemi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup öğrenci, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in kendileriyle görüşmediğini ileri sürerek Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı.


Rektörlük binası önünde oturma eylemi başlatan öğrenciler adına bir açıklama yapan Zübeyde Makar, kollektif çatısı altında kurdukları kadın atölyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, içerisinde panel, konser ve tiyatronun bulunduğu etkinlikler yapmak için hazırlandığını belirterek "Bu etkinliklerde üniversite salonlarını kullanmak için salon programlarına uyması açısından önceden yer almamız gerekiyordu. Biz de 4 hafta önce konuyu görüşmek üzere Rektör Özen'den randevu talep ettik. Konuya dair verdiğimiz dilekçenin yanıtı bize hala ulaşmadı" dedi.


Dün KTÜ Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen ile görüşmeye gittiklerini ancak üniversite Genel Sekreteri'nin kendilerine, "Rektör İbrahim Özen'in görüşmek istemediğini, etkinlik için yer vermeyeceklerini, kararlarının kesin olduğunu" ilettiği belirten Zübeyde Makar, "Anayasa ile de güvence altına alınan örgütlenme ve topluluk kurma hakkımız var. Rektör'ün görevini yapıp üniversitelileri muhatap alması ve kullanım hakkı üniversitelilerin olan üniversite salonlarının bizlere verilmesi için oturma eylemi başlattık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:04:54
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 19:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?