30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KTÜ'de referandum!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifleri grubu üyesi öğrenciler, üniversitede görev yapan akademisyen, personel ve öğrencilerin üniversite rektörünü seçme hakkına sahip olması için 15-19 Ekim tarihleri arasında referandum düzenleyecek.

KTÜ Kütüphanesi önünde kurdukları stantta üniversite rektörünü seçmek için sembolik bir referandum düzenleyen öğrenciler, üniversitede görev yapan akademisyen ve personelle birlikte öğrencilerin rektörü seçme hakkına sahip olmasını istedi. Öğrenciler, 21 Ekim'de yapılacak halkın cumhurbaşkanını seçmesini öngören referandum öncesi, kendilerinin de 15-19 Ekim tarihleri arasında ülke genelindeki üniversitelerde kurulacak sandıklarda rektörü seçme hakkını içeren bir referandum düzenleyeceklerini belirtti.

Öğrenciler, bütün üniversite bileşenlerini referanduma katılmaya ve rektörü seçme hakkına sahip olmak için evet oyu vermeye çağırdı. Toplantıda yapılan sembolik referandumda oy kullananlara makarna, şeker ve kömür dağıtıldı. Toplantı olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?