30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KTÜ'de teröre lanet yürüyüşü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) görev yapan öğretim üyeleri ve asistanlar, terörü lanetlemek için sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Merkez Kanuni Kampüsü Orman Fakültesi önünde başlayan ve rektörlük önünde sona eren yürüyüşe Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen'in yanı sıra öğretim üyeleri ve asistanlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Öğrencilerin destek verdiği yürüyüş sonrasında rektörlük önünde toplanan akademisyenler, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı söyledi.

KTÜ Senatosu adına basın açıklamasını okuyan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selahattin Köse, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik ayrılıkçı terör saldırılarının son zamanlarda artarak devam ettiğini belirterek bölgesinde güvenlik ve istikrarın simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişte olduğu gibi bugün de uluslar arası yıkıcı terör faaliyetlerinin odağı haline getirilmek istendiğini söyledi.

Hain terör faaliyetleri karşısında her kesimin duyarlı olması ve gereken tedbirlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu anlatan Köse, şöyle konuştu: "Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için geçmişte büyük fedakarlık yapan Türk milleti, bu hain saldırıdan yılmayacağı gibi mücadele azmini de yitirmeyecektir. Şurası bilinmelidir ki teröre destek verenler ve kınamakta güçlük çekenler Türk milletinin kararlılığı karşısında duramayacaktır." Teröre lanet yürüyüşüne öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?