5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

KTÜ'de yeni eğitim öğretim yılı başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 47. Eğitim Öğretim yılı Osman Turan Kongre Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Uluslararası Oyunlar Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğretim üyeleri, öğrenci ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, “KTÜ olarak bizler her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. 2004 yılında başladığımız bu serüvene ana görevimiz olan eğitim-öğretim araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının odağına sürdürülebilir gelişme adına 'toplum kalite anlayışı' yerleştirildi. Mevcut durumumuzu sürekli olarak gözden geçirip daha iyinin her zaman var olduğunu bilinciyle en güzelini, en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Vizyonumuz en iyilerin tercihi olan bir üniversite olmaktır” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Gençlikle ilgili şuanda genel müdürlüğümüz yok, daire başkanlığı ile yürütüyoruz. Ama 35 milyon gencimiz var. Beden eğitimi dersleri gerçekten komedi onları değiştirmemiz lazım. Spor ve spor kültürü dersini değiştirmemiz lazım. Saatini 4 saate ve öğleden sonraya almamız lazım. Belki TRT de yeni bir spor kanalı kurmamız lazım” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 18:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?