30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

KTÜ'de YÖK protestosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, yaptıkları basın açıklamasıyla Yüksek Öğretim Kurulu'nun derhal kaldırılması gerektiğini ileri sürdü.

KTÜ Kanuni Kampüsü'nde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, alkış ve sloganlarla YÖK'ün kaldırılmasını içeren bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Güldamla Şahin, YÖK'ün bilimin, sanatın, özgür düşüncenin üzerine zincir vurmak üzere 12 Eylül darbecileri tarafından kurulduğunu ve o tarihten bu yana baskıcı, antidemokratik ve piyasacı uygulamalarıyla görevini sürdürdüğünü iddia etti.

YÖK'ün, üniversitenin temel ihtiyacı olan barınma, beslenme, ulaşım gibi sorunlarına çözüm üretmediğini ve bu hizmetlerin paralılaşmasına ön ayak olduğunu öne süren Şahin, şöyle konuştu: "Üniversitemizin ihtiyacı olan şey bilim, özgürlük ve demokrasidir. Savaşa karşı barışı, ırkçılık ve ayırımcılığa karşı kardeşliği savunan üniversitelerin aydınlığına, ülkemizin geçirdiği bu gergin süreç içerisinde çok daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. YÖK'ün üniversitesinden böylesi bir sesin yükselmesi imkansızdır. Bu yüzden YÖK acilen kaldırılmalıdır."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 14:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?